31 Temmuz 2012 Salı

Rag & Bone + Kate = Mükemmel Uyum

Bazı markalar bazı kişileri hatırlatır ve o kişilerin sadece o markadan giyiniyor olmasını dilediğiniz anlar olur. Şimdiye kadar yazılı basın için tek bir kampanya bile yapmamış olan Rag & Bone ve Kate Moss da bu ikililerden biri bence.


Her zaman mini şortlar ya da skinny jeanlerle görmeye alıştığımız Kate Moss, Craig McDean tarafından çekilen fotoğraflarda doğal haline olabildiğince yakın görünüyor.


Özellikle kendisini bir fotoğrafta gülüyor olarak görmek en az Victoria Beckham'ın güldüğünü görmek kadar şaşırtıcı. Ama Londra'da açılan ilk mağazalarının da şerefine, iki İngiliz'in ellerindeki Rag & Bone için İngiltere'nin muhtemelen en cool kadınlarından biri ile çalışmak çok etkili olmuş. Ve Kate hala süper...

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Yves Gitti Saint Laurent Kaldı

Nedense bin yıllık Yves Saint Laurent'in, Yves'i Hedi Slimane'e fazla geldi. Güzel güzel YSL diye kısalttığımız marka artık sadece SL olarak kaldı. Ya da Saint Laurent Paris olarak anılacak olan markayı SLP olarak kısaltacağız herhalde.


Kutular da artık bu şekilde görünecekmiş. Parfümlerin de mi üzerinden kaldırılıp tüm marka kimliği değişecek acaba diye düşünüyorum. Sonuçta hepimizin alıştığı ve markayı sürekli olarak gördüğü en önemli ürün parfümlerdi bence.

Not: Pazartesi Sendromuna Tatil serimiz ben tatil modundan çıkar çıkmaz her pazartesi yine sizlerle olacak. Şu anda zor şartlar altında olduğum için gerekli ilgiyi gösteremiyorum :))))

27 Temmuz 2012 Cuma

Alexander McQueen 2013 Kış Videosu

Daha önce Alexander McQueen'in 2013 Kış koleksiyonu ile ilgili düşüncelerimi belirtmiştim. Hala düşüncelerim değişmiş değil. Sadece Lady Gaga'ya ve Florence Welch'e uygun olduğunu düşündüğüm aşırı hacimli  bir koleksiyon (şu anda kibar olmaya çalışıyorum).

Ama koleksiyonun tanıtım videosu için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Hatta baya güzel ve sanatsal olmuş. David Sims'in elinden çıkan videoda koleksiyonun parçalarını tek tek gözümüze sokmak yerine, koleksiyonun genel havasını anlatan renk ve ışık oyunlarıyla dolu bu video için ışıkla tetiklenen migreniniz olmamasına dikkat edin derim. Bir de 1'30" daki kare, yağlı boya bir tabloya dönse tam bir modern sanat eseri olurmuş.


26 Temmuz 2012 Perşembe

Hilfigers 2013'te de Bizimle

Sezon değişimlerinde en eğlenceli şey hangi markanın daha güzel kampanya yaptığını ya da en çok PR değeri olan ünlüyü kaptığını görmektir.


Hilfiger ailesi temasına bayıldığım Tommy de bu kış yine süper Amerikan ailesi Hilfigers ile yanımızda olacak. Süper yakışıklı erkekleri, inanılmaz güzel kızları ve cool yaşlılarıyla Hilfigers hepimizin dahil olmayı isteyebileceği bir aile.

Bu arada sanırım daha önce de paylaşmıştım ama bu serinin en güzel videosu yeni yıl zamanında yapılmış olan House par-tay videosudur. Bu sıcaklarda serinletir:


19 Temmuz 2012 Perşembe

H&M Lana Del Ray'i Kaptı!

Ben de tam bu kızın ekmeğini kim yiyecek derken H&M tabi ki de beni şaşırtmadı. Lana Del Ray'in sonbahar kış kampanyalarının yüzü olacağını söyleyen H&M aşağıdaki fotoğrafı da yayınladı.


Lana Del Ray ve aşırı şişirilmiş dudakları ile ilgili çok komik bir video da paylaşmadan edemeyeceğim. Pringles viral videosu mu yoksa gerçekten iki genç Lana Del Ray ile dalga geçmek için mi yaptı emin değilim ama bağıra bağıra gülmüştüm ilk gördüğümde. Umarım siz de beğenirsiniz.


18 Temmuz 2012 Çarşamba

Kapatmadık, Tatildeyiz :)

Eskiden sadece okuyucuyken "neden bloglar yazın daha az güncelleniyor ki?" diye kendi kendime yazarlara küserdim. İşin içine girince bunun aslında çok zaman alan bir şey olduğunu ve tatildeyken blogunuzu normal zamandaki kadar güncellemenizin mümkün olmadığını da anlamış oldum. Aslında amacım tatilde de her zamanki gibi yazabilmekti, bu yüzden de sizlere "tatildeyim, haberiniz olsun" yazısı hazırlamamıştım ama malesef durum beklediğim gibi gelişmedi :)

Hem bilgisayarım evde kaldı, eşimin getirmesini bekledim, hem her zamanki erken uyanma rutinimi biraz bozmuş ve her zamankinden daha fazla geziyor olmam sebebiyle blogdan da uzak kaldım. Şimdi bilgisayarıma da kavuştum sonunda.


Beni instagram'dan didemantebi olarak takip edenler görmüştür, tatil genelde yatay olarak geçiyor :) Onun dışında da bol bol dinlenip eğlenmeye çalışıyoruz. Ama tatili en çok kimin sevdiğini tabi ki de tahmin edersiniz:


Bu arada loptop'ıma kavuştuğuma göre eskisi kadar tembellik yapmayacağım demektir. Sizin tatiliniz nasıl geçiyor, bana Çeşme önerileriniz varsa yorum olarak bekliyorum :))

5 Temmuz 2012 Perşembe

Etnik ve Modernin Buluşma Noktası: Fenton


Dana Lorenz’in 2006’da kurduğu Fenton markası takı tasarımına getirdiği yeni solukla beni çok heyecanlandırdığı için 2012 kış koleksiyonunu sizinle paylaşmak hem de marka hakkında biraz bilgi vermek istedim.

Dana Lorenz daha önce Gucci ve Donna Karan gibi tanıdık moda evlerinde de çalışmış ve işleri kısa sürede Vogue’un dikkatini çekerek basın ve perakendecilerin gözdesi olmuş.


Fenton parçalar çok da beklenmedik şekilde bir araya gelen materyallerin ve temaların kendi içinde bir bütünlük oluşturması esasına dayanıyor. 2012 Kış koleksiyonundaki taşlar ve metallerin karışımına ayak uyduran Afrika kabilesi okları, etnik öğeler parçaların geneline hakim olan Show stopper havayı tamamlıyor.


Hem etnik, hem de sonuna kadar modern olmayı başarabilen koleksiyon kolye ağırlıklı ve kışın da en sevdiğimiz aksesuarlarımız kolyeler olduğuna göre, buttoned down loklarımız için muhteşem tamamlayıcılar olacak bu kolyelerden en az bir tane edinmeli.


Burada da asıl sorunla karşılaşıyoruz. Ben Türkiye’de herhangi bir yerde göremedim Fenton satış noktasını ama en fazla parcel forwarding sitelerinden bir tanesi yardımıyla http://fentonusa.com sitesinden alışverişlerinizi yapabilirsiniz.

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Dolce & Gabbana Kış Reklamları

Geçtiğimiz hafta Mulberry'nin Where the Wild Things Are filmine gönderme yapan son derece yaratıcı ve ilgi çekici reklamlarından sonra Dolce & Gabbana'nın kış reklamlarına da bayıldığımı söylemek istedim.


Bir kaç sezondur aynı çizgide ilerleyen ve kalabalık ve geleneksel bir İtalyan ailesinin fotoğraf albümünden çıkmış gibi görünen çekimleri ile Dolce & Gabbana bu kes de Monica Belucci, Bianca Brandolini ve Bianca Balti gibi isimlerle çalışmış. Belucci'nin yaşını inkar eden vücudu göz alıcı...

3 Temmuz 2012 Salı

Çimende Yürüyün! Elektriğinizi Alır...

Büyüklerimizn her zaman söylediği ayağını toprağa basmak, çimenlerde yürümek elektriğinizi alır. Kusa da bunu duymuş olacak ki ayakkabınızı çıkartmadan da aynı hissi yaşamanız için çok şeker bir tasarıma imza atmış. Şuradan satın alabileceğiniz bu terlikler $49 fiyatıyla da son derece uygun. Giymek ister misiniz
bilemiyorum ama fikrin çok şeker olduğunu kimse inkar edemez.


2 Temmuz 2012 Pazartesi

Pazartesi Sendromuna Tatil: Calridge's Hotel by DVF

Bu pazartesimizin sendrom savarını aslında yaz tatili bölgesi sayılamayacak olan Londra'dan seçtim. Her ne kadar yaz tatili için ideal şehir olmasa da Londra'da tatile gidecek olanlar için güzel bir otel, Calridge's Hotel.


Restoranları ve ortak alanlarıyla zaten süper şık olan otelin 20 tane odasına 2010 yılında Diana von Furstenberg eli dokunmuş. Envelop elbisenin kraliçesi, imzasını tatil sektörüne de bırakmış böylece.


Klasik tarzda döşenmiş odalara Diana von Furstenberg'in imzası haline gelmiş olan desenler katılmış. Geniş ve ferah suitlerdeki banyoların ise her biri birbirinden güzel.


Otelin en süslü ve üzerinde düşünülmüş mobilyaları ise yatakları. Her biri birbirinden farklı yataklar, yorucu bir günden sonra sizi karşılamasından asla şikayetçi olmayacağınız rahatlıkta görünüyorlar.

Karanlık Londra günlerinizi sıcak ortamı ve süper lüks odaları ile renklendirecek bir otel olacağı kesin.