27 Eylül 2012 Perşembe

Prada Olmak Yetmiyor

Moda haftalarında bazen kendimi yabancılaşmış hissettiğim oluyor. Ya aptal yerine koyuluyoruz ya da ben bu işten hiç anlamıyorum diyorum kendi kendime.


En son Prada defilesinde bu duyguyu yaşadım. Hiç bir tarafından tutamıyorum bunları. Alexander McQueen'in yaptığı Armadillo'lar da giyilemez parçalardı ama bu kadar rahatsız etmemişti beni. Yani bunlar hem çirkin hem giyilemez hem anlamsız. Bu ayakkabılar Miuccia Prada'nın bize "Ben Miuccia'yım, ben ne dersem o" deme şekli olabilir.

26 Eylül 2012 Çarşamba

Neden ki?

Herkesin bu konu hakkında söyleyecek bir şeyi vardı. Görmezden gelmeye de çalıştım ama olmuyor. Ben de ahkam kesmeden edemeyeceğim. Son zamanlarda beni en çok güldüren şeylerden biri buydu sanırım. Ve iki cool insanı bir araya getirip, bunları Mario Testino'ya fotoğraflatıp yine de bu kadar trajikomik bir sonuç aldığı için Fransız Vogue ne düşünüyor acaba?


Kate + George Michael iyi bir sonuç verir sanıyorsunuz ama işin içine Kate'in yüzündeki anlamsız bakış ve George'un korkutucu gülüşü ve kaşları katılınca sonuç bu oluyor demek ki... Çok ağır oldu sanırım. Siz ne siyorsunuz Fransız Vogue Ekim kapağına?

25 Eylül 2012 Salı

Burberry Prorsum Çantalar

Bu sezon da şansım çantalardan açıldı galiba. Önce Proenza Schouler çantalar bir yazıya konu oldu. Şimdi sıra Burberry Prorsum'da.



Biliyorsunuz bu sezon Gladstone Bag de denilen Doktor Çantaları çok moda demiştim. Hatta bununla ilgili bir yazı da yazmıştım. Burberry de bu modelin ekmeğini yazın da yemekte sakınca görmemiş. Şu ana kadar bir itirazım yok. Fakat bu şeffaf çanta yapma olayına biraz soğuk duruyorum. Bir kere ne olursa olsun kalitesiz duruyor. Ayrıca yazın sıcakta bacağınızın üzerinde 15 dakika koysanız, yapış yapış olacak bir materyal. Bir de çantamın içindekileri neden bütün dünyaya ifşa etmek isteyeyim ki? 

Burberry 2013 Yaz sezonunda çantadan yana beni mutlu edemedi, açıkçası. siz beğendiniz mi?

24 Eylül 2012 Pazartesi

Tatsız Kırmızı Halı: Emmy 2012

Başlıktan da anlayacağınız üzere Emmy 2012 Kırmızı Halı'sı beni mutlu edemedi. Zaten Diane Kruger yoksa her şey biraz eksik gibi geliyor artık :)

Size sadece en beğendiklerimi göstereyim, bunları da çok beğendiğimden değil, nispeten iyi olduklarını düşündüğüm için paylaşıyorum.


En iyilerden biri George Hobeika elbisesiyle Julianne Hough oldu bence. Deniz kızı gibiydi maşallah. Çok işlemeli elbisesini aksesuarla da boğmamış.

January Jones'un Zac Posen elbisesinden çok saç ve makyajının uyumunu beğendim sanırım. Elbiseyi prenseslikten gotikliğe taşımış.

Lucy Liu'nun Atelier Versace kıyafeti üzerine o kadar güzel oturmuş ve silüeti bu kesimi o kadar güzel kaldırmış ki beğenmemek elde değil.

Seksiliğini sonuna kadar konuşturan Sofia Vergara'nın Zuhair Murad elbisesi de beğendiklerim arasında. Tarzını hiç bozmadan hep seksi olanlar arasında kendisi.

Kelly Osbourne'a gelince, kendisini o kadar kötü görmeye alışmışım ki bu lila saçlı, lila Zac Posen'li görüntüsü şirin geldi bana.


Şimdi en kötülere geçiyoruz. Bayrak, boyu ayarlanamamış Antonio Berardi'siyle Nicole Kidman'da. Söyleyecek bir şey bulamıyorum resmen çok çok kötü.

Zooey Deschanel dünyalar tatlısı olmasının yanında bir de böyle prenses elbiseleri giydiğinde, zaten çok benzediği Katy Perry'nin çakması gibi oluyor. Parizyen havasını seviyordum ben. Geri dönmesini umut ediyorum.

Julianne Moore, "kendimi nasıl daha yaşlı gösteririm" diye oturup uzun uzun düşünmüş ve bu Dior Couture elbisenin doğru seçim olduğuna karar vermiş. Ben de tebrik ediyorum bu seçiminden dolayı.

Heidi Klum da biraz kilo almış sanırım ve bu elbisede bir tamamlanmamışlık, bir gecelik havası seziyorum. Beğenmedim...

Tüm Kırmızı Halı için: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.446061102111258.134967.375554299161939&type=1

Pazartesi Sendromuna Tatil: Chavel Blanc by Louis Vuitton

Sıcaklar yavaş yavaş bizi terk ederken kış tatillerinin de güzelliğini hatırlayalım istedim bu hafta. Duvarlarını Karl Lagerfeld tarafından çekilmiş fotoğrafların süslediği, LVMH grubuna ait otel gecelik 700€ fiyatıyla ağzınızı açık bırakabilir.


Alplerdeki konumu, efsane at heykeli ve dışarıdan sıcak bir dağ evi görünümüyle kesinlikle gitmeyi isteyeceğiniz bir yer ama sadece istemek yetmiyor tabi ki bazen. SPA hizmetleri çok meshur olan otele kar tatili yapmaya gitmeniz mantıklı ama kayak yapıp yorulduktan sonra tasarım harikası kapalı havuzunda rahatlayabilir, masajlarıyla kendinizi şımartabilirsiniz.


Chavel Blanc'ın restoranı lüksün tanımı gibi maşallah. Samanyolundaki kadar çok Michelin Yıldızı olan restoranın dekorasyonu da çok ilgi çekici.


Odaları abartıdan uzak ama son derece rahat görünen otelde, soğuk Alp dağlarında sıcacık bir ortam yaratmayı başarmış tasarımcılar. devasa boş alanlar yerine küçük ve sıcak bir havası var. Tam da dışarıda lapa lapa kar yağarken şarap içmelik. Tabi gecelik 700 € vermek için can atıyorsanız...


21 Eylül 2012 Cuma

Miley Cyrus'ın Evrimsel Tarihi

Şimdi size genç bir kızın hikayesini anlatacağım. Bu genç kız yaşıtlarından farklı olarak kendisini milyonların sevgilisi olarak bulan Hannah Montana, nam-ı diğer Miley Cyrus. Disney Channel'ın daha önce Lindsay Lohan, Justin Timberlake ve Britney Spears gibi başka örneklerde de olduğu gibi küçük yaşta aşırı ünlü ettiği kişilerden birisi kendisi. Gerçi Hannah Montana karakteri, kendisi için yapılan oyuncaklara kadar diğer saydıklarımdan çok daha ünlü oldu. Yani Disney'den çıkmadan bu kadar ünlü olan bir tek Miley var, bu da onu daha küçük yaşta büyük stres altına sokmuş.



Stres demişken... Strese giren her kadın gibi Miley de görüntüsüyle oynamaya başlamış ve bilerek kronolojik olarak düzenlemediğim bu karmaşa ortaya çıkmış. Beni tüm bunları yazmaya zorlayan en son mohawk saçla insan içine çıkması oldu. Sarışın ve kısa saçlı çok şeker olabilirdi aslında ama o da asi kız olmanın peşinde. Sonu Lindsay Lohan gibi olmaz umarım.

20 Eylül 2012 Perşembe

Pınar Ay'ın Atölyesine Yolculuk

Tasarımcı Pınar Ay, geçenlerde, Abdi İpekçi caddesindeki atölyesinde beni ağırlama inceliğini gösterdi. Türkiye'de Haute Couture'ün sadece sahne sanatçılarının tekelinde olmasına gerek olmadığının göstergesi tasarımlarını ben çok beğendim. Hem fiyatları hem de formları sayesinde son derece giyilebilir tasarımlara imza atan Pınar Ay, bu sene de sezonun trendi olan dantel ile çok güzel parçalar ortaya çıkarmış.


Pınar'ın tasarım anlayış detaylarla sizi sıkıp, kıyafetlikten çıkıp kostümlüğe adım atan aşırı abartılı haute couture geleneğinden gelmiyor. Daha kullanılabilir, bir kez giyip kenara koymak yerine sezon boyunca farklı kombinlerinize ekleyebileceğiniz parçalardan oluşuyor koleksiyon.


Parti ve davetlerde giyilmek üzere kurgulanan parçaları bile özünde sade ama materyal olarak gösterişli seçilmiş. Bu kış çok fazla gördüğümüz parıltılı silüetler de Pınar'ın koleksiyonunda yerini almış. 

Bu arada kendisi ile tanışıp tam olarak ne istediğinizi söyleyerek, onun da tasarımcı olarak yönlendirmeleri sayesinde hayalinizdeki elbiseden çok daha fazlasına sahip olabilirsiniz. Çok da şeker bir insan olduğunu eklemeden geçmeyeyim :)

Kendisi hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz sizi Facebook sayfasına alalım: http://www.facebook.com/#!/PinarAyAtelier
Abdi İpekçi Cad.No: 53 Side Apt.Daire 8 Nişantaşı ....0 212 2253913



19 Eylül 2012 Çarşamba

Eva Longoria Alma Awards'ta

Eva Longoria'nın tarzını genelde beğenirim. Her zaman özenli ve şıktır. Bir de vücudunu tanıyor ve ona göre giyiniyor, güzel de taşıyor diye düşünüyorum. Alma Awards 2012 töreninin sunucusu olarak aynı gecede kaç kıyafet giyeceğini şaşırma rekoru kırdı bu hafta.


Öncelikle bu kadar çok kıyafet giydiği gecede kendisinden çok daha iyi bir performans beklerdim. Hiç bir kıyafetine tamamen bayılmadım. Sol alttaki Monique Lhuillier kıyafeti yine de favorim. Çıtı pıtı olduğu için çok yakışmış kendisine ama saçına ısınamadım. Gold elbise de çekici görünüyor ama kusursuz değil. Bu yukarıdakiler diğerlerine nispeten güzel sayılabilecekler bu arada. Yani normalde tek görsem kesinlikle en şık görüntülerinden biri olamazlar. 


Bunlarsa korkunçlar. Belki de Eva Longoria beklentiyi çok yükseltti ama bu kıyafetlerle nasıl insan içine çıktı anlamadım. Bordo elbise üzerine tam oturmayıp göbekli gibi göstermiş. Uzun kollu kırmızı ise renginden dolayı verdiği falsoyu kesimiyle desteklemiş. Tam olmamış bir domates rengi ve havuç gibi bir kesim... Saten ve kırmızının birleşimi üçüncü elbise ise bir yorganı üzerine sarmış, fazla bölümü de kuyruk yapmış havasında. Ama en iyisi sonuncu ve siyah olan sanırım. Ayrıntılı incelediğinizde Eva'nın bilmek istemeyeceğiniz kadar ayrıntısını görebilirsiniz ya da gördüğünüzü sanabilirsiniz. Aslında içinde ten rengi bir kumaş var ama yine de son derece gereksiz ve çirkin bir görüntü bence, aslında üzerine güzel oturan bir elbiseyi bir anda kalitesizleştiren bir detay. 

Siz ne düşündünüz ödül töreni kıyafetleri için? Hangisi favoriniz?


18 Eylül 2012 Salı

İndirimleri Toparlayan Site

Alışverişin büyük kısmının online tarafa kaydığı çağımızda bir çok model ortaya çıkıyor. Her gün her web sitesinden bir sürü newsletter alıp, bir çoğunu okumadan siliyoruz. Bu karışıklıkta da aslında ilgimizi çekebilecek bir çok fırsattan mahrum kalıyoruz.



Buna bir çözüm getirmeye karar veren indirimlr ise imdadımıza koşmak için  kolları sıvamış. En çok ziyaret edilenlerden başlayıp, niş olanlara kadar tüm fırsat sitelerini tek bir çatı altında toplamakla kalmamış, grup satın alma siteleri ve hatta diğer online siteleri de listeleyip, alışveriş deneyimlerini puanlamış. Ayrıca bir çok site için de ekstra indirim kuponları da sağlıyor. 

Ziyaret etmenizi öneririm: www.indirimlr.com

17 Eylül 2012 Pazartesi

Pazartesi Sendromuna Tatil: Hotel Bellechasse by Christian Lacroix

Moda evinin neden battığını artık daha iyi anladığım Christian Lacroix, ikinci kez Pazartesi Sendromuna Tatil köşemize konuk oluyor. Daha önce, yine Paris'te bulunan Hotel du Petit Moulin gözüme takılmıştı. Şimdi de yine çok şirin bir otel olan Hotel Bellechasse'i inceleyeceğiz.


Öncelikle Lacroix gibi bir couture, işleme ve desen ustasından minimal bir alan tasarlamasını beklemek en kibar tabirle saflık olur. Bu yüzden Paris'in St Germain bölgesindeki bu küçük otele de girer girmez, kadifeler, brokarlar ve mücevher tonlarıyla küçük çaplı bir zaman yolculuğu yapacaksınız.


37 odalı bu bu otelde de her oda birbirinden farklı olarak tasarlanmış. Ama otelin geneline ters hiç bir oda yok. En desensizi bile bayrak kırmızısı rengine boyanarak şov yapmış denilebilir.


Tipik bir Paris dairesi gibi küçük odalardan oluşan bu otelde duvar süslemeleri çok büyük önem kazanıyor. Bazıları sizi kelebeklerin arasına götürürken diğerleri antik şehirlere yolculuk yapmanıza sebep olabilir. Her gittiğinizde farklı odalarında kalarak her seferinde farklı deneyimler yaşayabilirsiniz.

14 Eylül 2012 Cuma

Proenza Schouler 2013 S/S

Moda haftaları sırasında bir şey gerçekten çok dikkatimi çekmedikçe uzun uzun yazılar yazmayı pek sevmiyorum biliyorsunuz. Ama bu kez durum farklı. Proenza Schouler defilesi gerçekten akıl almaz bir etki yarattı.


Canlı renkler, karmaşık desenler muhteşemdi ama daha bunları giyebilmemiz için çok fazla zaman var maalesef. Açıkçası çok öyle desen seven bir insan olmamama rağmen yine de çok beğendiğim parçalar oldu aralarında. 


Aksesuarlar içinse gerçekten çok büyük bir bravo hak ediyor Proenza Schouler. Özellikle çantalar muhteşemdi. Hem boyutları hem de birer sanat eserini andıran modelleri ile gelecek senenin it-bag leri belli oldu. Anna Dello Russo'nun sağ üstteki çantayla çekilmiş bir fotoğrafını göreceğimize her türlü iddiaya girerim mesela :)


İFW Takvimi Belli Oldu

Bir İstanbul Fashion week daha kapımızda. Yine oradan oraya koşturmalı, bol dedikodulu ve olaylı bir Fashion Week bizi bekliyor. :) 10-13 Ekim tarihleri arasında Antrepo 3'te düzenlenecek olan İFW'de bakalım kimleri ne zaman görüyormuşuz...


13 Eylül 2012 Perşembe

Harper Seven da NYFW'te



Annesinin defilesine getirilen Harper Seven'ın da moda gözü şimdiden gelişsin istediler sanırım. Çok da iyi yapmışlar ama David Beckham'ı  bu ten renginde görünce konudan biraz uzaklaştım işin doğrusu. Bir de Harper'ın bembeyaz teninin yanında o turunculuk o kadar komik görünmüş ki ne diyeceğimi bilemedim.

12 Eylül 2012 Çarşamba

Hiç Bitmeyen Depresyon

Kadınlar böyledir... Depresyona girdiklerinde en çok kuaförler kar eder. Sevgilimizden ayrılır saçımızla oynarız, işimizden memnun kalmaz saçımızla oynarız, kilo alır saçımızla oynarız, arkadaşımızla küser saçımızla oynarız. Sanki saçımız değişince hayatımızdaki kötü olan her şey düzelecek sanırız.



Ama bazı durumlarda bu saç değişiklikleri başlı başına bir depresyon sebebi haline gelebilir. Örnek: Rihanna. Boyamadığı renk kalmayan saçını şimdi de kısacık kestirmiş. Beslemelere benziyor şu haliyle ve kibar olmaya çalışarak bunları yazıyorum. Yüzü çok güzel tamam ama saçına sakız yapıştığı için kestirmek zorunda kalmış bir ilk okul çocuğuna benziyor. Büyük hata...

11 Eylül 2012 Salı

Zac Posen Dağıttı

Biliyorsunuz New York Fashion Week başladı. Biz daha 2012 yazını tam olarak arkamızda bırakamadık ama moda dünyası bizi dinlemedi ve şu anda defileler aralıksız sürüyor.



Beğendiklerim ya da öne çıkanlarla ilgili daha bir çok yazı yazacağıma ama en unutulmaz anlardan biri olarak bu kareyi paylaşmadan edemedim. Kendi düğününde de bir Zac Posen giymiş olan ve son zamanların en müthiş süpermodellerinden biri olan Coco Rocha gelinliğiyle, defileyi açan Naomi Campbell ile birlikte Zac Posen'le beraber selam veriyor.

Son zamanlarda eskisi kadar ismini duymadığımız Zac Posen'den güzel bir atılım diye düşünüyorum.

10 Eylül 2012 Pazartesi

Blake Lively ve Ryan Raynolds Evlendi

Son yılların en çok kendinden söz ettiren it-girl'lerinden biri olan Blake Lively evlenmek için çok da beklemenin bir anlamı olmadığına karar vermiş olacak ki 1 senelik sevgilisi Ryan Raynolds ile bu pazar günü evlendi. Florence Welch'in konuk sanatçı olduğu düğün küçük bir törenmiş ve ben bu satırları yazarken hala bir gelinlik fotoğrafı düşmemişti internete. Allah mesut bahtiyar etsin diyoruz...




Pazartesi Sendromuna Tatil: Uxua Resort by Wilbert Das (Diesel)

Biliyorsunuz araya giren yaz tatili ile birlikte Pazartesi Sendromu'na Tatil köşesine ara vermiştik. Hem be tatilde yeterince araştırma yapamıyordum, hem de zaten bir çoğunuz tatildeyken pazartesi sendromu yaşamıyordunuz :) 


Pazartesi sendromumuzun ilacı otellerin dönüşünü inanılmaz huzur verici ve sakin bir yerle yapmak istedim: Uxua Resort. Brezilya'daki bu otelin her kulübesi Diesel'i Diesel yapan Wilbert Das'ın vizyonu ile tasarlanmış.


Kusursuz bir sahile yerleşen resort aynı zamanda kulübelerin arasına giren ve doğal bir gölet gibi görünen havuzu ile de size ormanda bir tatil yapıyormuşsunuz hissi veriyor. Bahçesinde ise huzur bulabileceğiniz küçük alanlar yaratıyor.



Her biri farklı dizayn edilmiş odalarında balıkçı kulübelerinden ilham alınan otelde, teknolojiden uzaklaşıp tam anlamıyla kafanızı dinleyebilirsiniz. Balayı çiftleri için de düğün telaşı sonrası için ilaç gibi gelecek bir yer burası. Her şey çok doğal ve sakin görünüyor, fotoğraflardan bile huzur buldum valla.

Siz de her Türk gibi tatile gidip, orada burada gezmekten, geceleri eğlenmekten ve alkol tüketmekten, eskisinden de yorgun bir şekilde tatilinizi noktalayanlardansanız, sevgilinizi alıp Brezilya'ya kaçmanın tam zamanı :)

7 Eylül 2012 Cuma

Louis Vuitton Prefall Lookbook

Louis Vuitton'ın Prefall koleksiyonunu kısaca tanıtan videosunda  müzik ve konseptin uyumu çok hoş. Kürk ceplerin çantaların ve hatta kürk her şeyin pre-fall için biraz ağır olduğunu düşünüyorum ben açıkçası. Yani kış koleksiyonuna daha yakışacak parçalarmış da yazık olmuş gibi geldi. Ama yine de her parça çok güzel. Özellikle bu sezon çok gündemde olacak oversized paltolar muhteşem!


5 Eylül 2012 Çarşamba

Alexa Chung da Markalanıyor

Alexa Chung buraların ilk Tomboy'larındandı.  Kendisini de tarzını da sevmeyen yoktur zaten. Çabasız ama şık olmayı başaran nadir kadınlardan. Tipi, fiziği, yaşı da son derece müsait zaten bu tarza.
Daha önce Vero Moda'nın yüzü olarak bence çok da başarılı ve uyumlu bir iş birliği yapmıştı ama bu kez daha büyük oynuyor ve kendi koleksiyonunu çıkartıyormuş. Son zamanlarda adını belirli bir kitleye duyurmuş ve kendi en azından kapsül koleksiyonunu yapmamış bir ünlü kalmadı zaten. Ama Alexa için durum ne kadar iç açıcı olur bilemiyorum. Çünkü siz de fark etmişsinizdir, kendisinin çok da .dikkat çekici parçalar giyen, aşırı cesur diyebileceğimiz imzası haline gelmiş bir tarzı yok. Yani bir Anna Dello Russo, bir Miroslava Duma, bir Daphne Guinness değil sonuçta. gerçi kendi koleksiyonlarını yapanların hangisi bunlardan biriydi de diyebilirsiniz. Hatta hatırlarsanız enkaz Lindsay Lohan bile Ungaro'ya tasarım danışmanlığı vermişti bir sezon. Sonuç berbattı tabi...


Sonuç olarak bence kendi tarzı çok güzel olan Alexa Chung'ın asıl  başarısı tamamen sıradan parçaları çok güzel kombinleyip mükemmel taşıması. Eğer koleksiyonunda da sıradan parçalar olacaksa o zaman tehlike çanları çalabilir. Keşke Topshop ile birlikte bir kapsül koleksiyon hazırlasaymış demekten kendimi alamıyorum.

3 Eylül 2012 Pazartesi

Doktor Çantaları (Gladstone Bags)

19. yüzyılın başlarında ortaya çıkan Gladstone Bags denilen, genelde doktorların kullandığı çantalar 2012-2013 kış koleksiyonlarının en çok dikkat çeken parçaları oldu. Eskiden büyük annelerimizin kullandığı bu çantalar yeniden yorumlarıyla ellerimizden düşmeyecek gibi duruyor.


Hem büyük olmaları nedeniyle çok kullanışlılar hem de eskiyi çağrıştırıp vintage bir hava vererek kombinlerimizi tamamlayacaklar. Özellikle Louis Vuitton tarafından çok fazla model çalışılmış olan bu doktor çantalarından bir tane mutlaka edinmeli.

1 Eylül 2012 Cumartesi

Nicole Richie for Macy's

Kendisini kurtaran ünlüler diye bir başlık olsa en başında Nicole Richie olurdu galiba. Kendisini Paris Hilton'dan Rachel Zoe'den ve anorexiadan kurtarıp çoluk çocuğa karışıp hayatını düzene koydu. Aynı zamanda Winter Kate isimli markası ile de bohemi yeniden tanımladı ve ciddi anlamda kendisini yansıtan koleksiyonlar ortaya çıkartıyor.


Şimdi de Macy's için ulaşılabilir, bohem ve yine Nicole Richie'nin üzerinde görebileceğiniz bir koleksiyona imza atmış. Çok trendy ve kullanılabilir parçalardan oluşan koleksiyonun en dikkat çekici özelliği ise bol bol desen kullanılmış olması ve uzun boho elbiseleri.


Modelliğini de kendisinin yaptığı bu koleksiyon bir kaç hafta sonra satışa çıkıyormuş. Ben çok beğendim, sizler ne düşünüyorsunuz?