28 Kasım 2013 Perşembe

Alexa Chung Longchamp'in Yeni Yüzü Oldu


Longchamp'in klasikten de öte çantası Le Pliage'in 20. yılının şerefine İngiliz it girl, tomboy stili ile her markanın gözdesi haline gelmiş olan Alexa Chung, markanın ilkbahar yaz 2014 reklamlarının yüzü oldu. St. Tropez'de yapılan çekimlerde yine kendi stili ile uyumlu, dağınık saçları, neredeyse yok denebilecek kadar az makyajı ve doğal güzelliği ile dikkat çeken Chung, Longchamp'in bu kampanya için çekeceği kısa filmde de yer alacakmış. Bakalım film nasıl olacak...


26 Kasım 2013 Salı

Jennifer Lopez American Music Awards 2013

Müzik Ödülü törenleri her zaman için film ödüllerine göre daha hafif ve daha renkli olur. Müzik dünyasının yıldızlarının, sadece filmleri sırasında yeteneklerini gösteren oyunculara göre dışarıda da rock starlıklarını göstermelerinden dolayı çok daha eğlenceli görüntüler çıkar. 


Miley Cyrus ile daha da sürreal hale gelen müzik ödüllerinden biri daha gerçekleşti. Miley'den bahsederek istediğini vermek istemiyorum ben. American Music Awards'ta Jennifer Lopez'i inceleyelim biraz. Kendisinin geceliklerinin bile Zuhair Murad olduğuna dair şüphelerim gitgide güçleniyor. Yine sahnede ve kırmızı halıda Zuhair Murad giyerek kimseyi şaşırtmadı. 



Kırmızı halı kıyafeti çok yakışmıştı evet ama şu aşamada esnemekten kendimi alamıyorum artık, son 10 yıldır aynı elbise sanki. Son zamanlardaki tüm kıyafetlerini yan yana koysanız hangisini hangi sene giydiğini bile söyleyemeyecek duruma geldik.


Kırmızı halı dışındaki kostümleri de Zuhair Murad tasarımıymış ama özellikle üstündekini çıkartmadan hemen önceki Flamenko kıyafetini pek beğenmediğimi söylemem lazım. Çok 90'lar kalmış. Gerçi 2010'lara gelince de mayo giymek durumunda kalıyorlar ama...

25 Kasım 2013 Pazartesi

Donatella'nın Gençliği gibi Bir Lady Gaga


Lady Gaga ve Versace'nin iş birliğinin açıklanması her ne kadar geciktirilmiş de olsa, işin aslı Gaga'nın Born This Way turunun kostümlerini Versace yapınca hepimiz durumu anlamıştık. Bir de Lady Gaga son albümü Artpop'ta tamamen Donatella Versace'ye adanmış bir şarkı yapınca, ya Moda evinin yüzü olacak ya da büyük aşk yaşıyorlar evlenecekler demiştik.



İlk tahminlerimiz doğru çıktı ve Donatella Versace'nin zaman makinesinde gençliğine yolculuk edilerek, bir çok estetik ameliyat öncesi haline dönüş yapmış versiyonuna benzeyen uzun sarı saçları ve minimal makyajı ile deniz kızına benzeyen bir Lady Gaga karşımıza çıktı. Ben bu halini protein yüklemesi yapan kilolarca etle gezdiği günlerden daha çok sevdim, ne yalan söyleyeyim. Siz ne dersiniz? Mother Monster, monsterlığını mı kaybediyor ticarileşmek için?

21 Kasım 2013 Perşembe

Polar Moda Sample Sale Kaçmaz

İstanbul 'da lüks moda denilince ilk akla gelen adreslerden biri olan Polar Moda mükemmel seçimleri ile en hızlı şekilde en seçkin markaların en özel parçalarını podyumdan ayağımıza getirmesi ile ünlü. Zaten bu kadarı bile yeterli diyorsanız, bir de 26-27-28 Kasım'da gerçekleşecek Sample Sale'den haberdar olmanız lazım.


Balmain, Carolina Herrera, Derak Lam, Giambattista Valli, Vera Wang gibi  dünyanın en büyük tasarım evlerine ait parçalara %40-%50 indirimle sahip olabilmek için W Istanbul Studios'ta olmayı unutmayın!

20 Kasım 2013 Çarşamba

Meadham Kirchhoff for Topshop


Henüz H&M ve Isabel Marant koleksiyonunun şokunu atlatmadan, haberler Britanya kıyılarından, TOPSHOP'tan geliyor. Daha önce yaptığı JW Anderson iş birliği büyük ses getiren, modanın iki önemli Kate'i Moss ve Bosworth'la da güçlerini birleştirmişliği de olan Topshop, bu kez İngiliz tasarımcılar Edward Meadham ve Benjamin Kircchoff ile bir araya gelerek Londra'nın deneysel, özgür ve kimseyi takmayan moda anlayışını sonunda benimsiyor.

Sokak modasının siyah skinny jeanler, combat botlar, sweatshirtler ve berelerin çok ötesine geçebileceğini gösteren, rengarenk ve  kendi içinde bir düzeni olmasına rağmen aslında bir karnaval kadar karmakarışık Meadham Kirchhoff for Topshop koleksiyonu  şimdiye kadar gördüklerimizden çok farklı.


Zaten Meadhem Kirchhoff Japonya'nın Harajuku akımı ile Alice'in düştüğü tavşan deliğini sınır alan dünyanın tam ortasında bir yerde duruyor. Hiç bir parça basic değil, asla hiç bir parça sıkıcı değil ve tam koleksiyonerlere uygun ve şaşırtıcı detayları sayesinde her biri eşsiz görünüyor.


Kıyafetlerde baskılar, desenler, tüller, vinyl, deri, örgü yani aklınıza gelebilecek her materyal ve her teknik kullanılmış denilebilir. Yarın satışa çıkacak olan 89 parçalık koleksiyon 4 Pound'dan başlayan fiyatlarla aksesuardan ayakkabıya, ceketten kazağa kadar her parçayı bulup dünyanızı değiştirebileceğiniz bir ürün gamı sunuyor.

19 Kasım 2013 Salı

Miranda Kerr'den Bir Ayrılık Daha


Bu sene Miranda Kerr ya batıyor ya çıkıyor ama bunu önümüzdeki günler gösterecek. Önce "Kariyeri için daha doğru olacağına inandığı" için Shanghai eventinde bulunmak adına Victoria's Secret 2013 podyumunda yer almamayı tercih etti, şimdi de Mango'daki yerini Daria Werbowy'e kaptırdı. Eşi Orlando Bloom'dan ayrılıyor olması da işin bir başka boyutu.


Diğer taraftan yüzlerce satış noktasına ulaşan güzellik markası Kora Organics markası ile kozmetik dünyasında yer edinen Miranda Kerr, belki de gerçekten kariyeri için güzel adımlar atıyordur. Daria Werbowy'i yenide görecek olmamıza ben sevindim doğrusu. Uzun süredir yüzüne hasret kalmıştık. Bakalım Mango, Daria Werbowy iş birliğinden nasıl sonuçlar alacak.

18 Kasım 2013 Pazartesi

MAC'ten Maleficent Kapsül Koleksiyonu


Film karakterlerinin moda dünyasını etkilemesine olan alışkanlığımız makyaj markalarının filmlere özel olarak hazırladığı kapsül koleksiyonlarla artıyor. 22 Kasım'da gösterime girecek olan, Jennifer Lawrence'ın baş rölünde oynadığı Catching Fire için Cover Girl'ün hazırladığı Capitol Collection'dan daha önce bahsetmiştim. Şimdi de MAC, gelecek yaz gösterime girecek, Disney'in Pamuk Prensesi yeniden yorumladığı Angelina Jolie'yi de baş rolünde izleyeceğimiz Maleficent için 11 parçalık bir koleksiyon çıkartacak. Henüz parçaların ne olduğu belli değil ama güzel bir kırmızı ruj bekleyebiliriz.


14 Kasım 2013 Perşembe

Kuru Kafanın İki Sahibi Bir Arada

İnsan iskeletinin en sanatsal bölümü olan kafatası biri moda diğeri modern sanat dalında kendisini sahiplenen iki ismin eline geçerse ne olur? For the Love of God isimli, Platin ve pırlantlardan oluşan 15 Milyon poundluk dünyanın en pahalı kafa tasını yaparak ismini sanat tarihine altın harflerde kazıyan Damien Hirst, kendisi ile eş anlamlı hale gelmiş kuru kafa desenli eşarbın 10. yılını kutlayan Alexander McQueen moda evi ile bir araya geliyor.

Solve sundsbo tarafından yönetilen videoda ipek kumaşın üzerinde dikkat çeken kelebek ve böcekler bir süre sonra beyaz bir gökyüzünde hareket ediyor illüzyonu oluşturuyor. Peki bu eşarp koleksiyonundan ne bekleyelim? Hepsi Hirst'ün Entomology serisinden esinlenen 30 eşarp, kaliedoskopik bir şekilde dizilmiş böcekler, kelebekler, örümcekler ve diğer mikrokozmos canlıları McQueen'in ikonik kafa tasını oluşturmak için bir araya geliyor. Tam bir koleksiyoner avcısı olan koleksiyon yarından itibaren seçili Alexander McQueen mağazalarında satışa çıkıyor. 

13 Kasım 2013 Çarşamba

CFDA Vogue Fashion Fund Awards Sahiplerini Buldu

 

2003 yılında ilk kez yapıldığında moda adına atılmış en mantıklı adımlardan biri olduğunu düşündüğüm CFDA Vogue Fashion Fund Awards 10. senesinde sahiplerini buldu. Amacı genç tasarımcılara daha çok fon sağlayarak yeni isimlerin üretim, ürün geliştirme ve pazarlama anlamında desteklenmesi, daha da önemlisi kendilerine mentor olarak atanan büyük tasarımcıların kanatları altında tecrübe edinerek onların yönlendirmeleri ile markalaşma süreçlerinde hızlanmaları olan ödüller bu sene Public School'un tasarımcıları Dao-Yi Chow ve Maxwell Osbourne'a gitti.


Geçmişte bu ödülü kazananlar arasında Alexander Wang, Joseph Altuzarra, Jason Wu, Philip Lim, Luella'nın tasarımcıları Mulleavy kız kardeşler ve Derek Lam gibi çok önemli isimler olduğunu düşünürseniz Diana von Furstenberg ve Anna Wintour'un kanatları altına girmenin kariyer zıplaması için ne kadar önemli olduğunu da anlayabiliriz.

Misafirlere gelince, beyaz rengin hakimiyetindeki davette, Doutzen Kroes'un şıklığı dikkat çekiyor ama genel olarak çirkin giyinen de yok gibi, zaten öyle bir davette ayıp olurdu.


12 Kasım 2013 Salı

Jennifer Lawrence Catching Fire Premiere'de



Londra'da premiere'i yapılan Hunger Games Catching Fire bu aralar bol bol Jennifer Lawrence göreceğimiz anlamına geliyor. Tam programı bilemiyorum ama 22 Kasım'da tüm dünyada vizyona girecek olan film için Jennifer Lawrence anlaşmalı olduğı Dior'dan bir çok tuvalet giyecektir diye düşünüyorum. Dün gece için seçiği Dior elbisesi ve kısacık pixie cut saçları ve en önemlisi de gülen yüzü ile yine parlıyor Jennifer Lawrence. Zaten bu kadar sevimli olunca insan kötü bir şey söylemek de istemiyor. Kıyafetinin hakkını veren vücuduna laf yok, keşke biraz daha yaşına uygun bir şey giyse ya da o kadar fit vücuduna biraz daha oturacak bir model tercih etseymiş dedim ama yine de içimden eleştirmek gelmedi. Siz ne dersiniz?

11 Kasım 2013 Pazartesi

Venedik'e Davetlisiniz

2014 yaklaştıkça moda devleri de hepimizi havaya sokmak, resort koleksiyonlarını ya da yılbaşı temasını güçlendirmek için birer birer ilham verici videoları ile karşımıza çıkıyorlar. Daha önce Kate Bosworth ile iş birliği yapan TOPSHOP için çekilen videoyu paylaşmıştım.

Bu kez baş rollerinde Arizona Muse ve David Bowie'nin olduğu Louis Vuitton'ın Venedik Maskeli Balosuna davet temalı videosu ortaya çıktı. Ünlüler geçidi olan Paul McCartney müzik videosunda olduğu gibi esas adamın piyano başında olduğu bu video da gerçekten olmak isteyeceğiniz bir partiyi betimliyor. Tadını çıkarın:


7 Kasım 2013 Perşembe

Gamze Saraçoğlu for İnci Deri


İnci Deri ile devam eden iş birliği için Gamze Saraçoğlu yine çok yalın çizgilerden oluşan birbirinden müthiş tasarımlara imza atmış.  Sivri burunlu ve topuklu ayakkabılar bir anda en casual kıyafetinizi ofis ya da ciddi bir toplantıya hazırlayabilecek potansiyele sahip. Fotoğraflardan bile mükemmel görünen İnci Deri'nin artık markası haline gelmiş kaliteli materyalleri Gamze Saraçoğlu'nun yaratıcı feminen zekası ile bir araya gelerek müthiş bir sinerji yaratmış.

Aksesuarlar ve çantalar da ayakkabı koleksiyonundan kalır yanı yok. Hem ayakkabılar için mükemmel tamamlayıcılar hem de tek başlarına da rol kıyafetinizden rol çalabilecek kadar dikkat çekiciler. Mutlaka İnci Deri Mağazalarına uğrayıp gerçeklerini de görün derim.

6 Kasım 2013 Çarşamba

Dişleri Rahat mı Bıraksak?

İlk (ama çok gecikmiş) Youtube Music Awards bir çok konuda haber olabilirdi ama bunun yerine Lady Gaga ve fazlasıyla tuhaf diş aksesuarı yüzünden oldu. Sağlık olsun... 



Saint Laurent Paris deri gömleği ve Dior Homme şapkasına kadar her şey normal olan Lady Gaga'nın altına bir şey giymeyi unutmuş olmasına bile alıştık, hatta o garip Pleaser Beyond çizmeleri bile tarzına uygun ve neredeyse ayrılmaz bir parçası oldu. Babet giyecek değil sonuçta. Ama gülünce yüzünde güller açmasını beklemiyor olsak da bu dişimsi, aksesuarımsı şeyle çok yaşlı ve çocukları tarafından dişçiye götürülmeyen bir büyük anneye benzemek için neden ekstra çaba sarf ettiğini anlayamadık. 

Daha önce Miley Cyrus, Madonna, Rihanna ve Kim Kardashian'ın taktığı altın, diş aksesuarlarından hoşlanmıyorum diye düşünüyordum ama Lady Gaga hoşlanmamaya ayrı bir boyut getirdi. 

5 Kasım 2013 Salı

Louis Vuitton'un yeni tasarımcısı belli oldu

Küçük çaplı bir domino etkisi ile moda dünyasında yerler değişti. 1. sınıf moda tasarımcıları sandalye kampaca oynar gibi birbirlerinin koltuklarına sırasıyla oturuyorlar. Önce Nicolas Ghesquiere, Balenciaga ile 15 yıllık geçmişini bir kalemde silip sonra da bir röportajında, yönetime beceriksiz dedikten ve mahkemelik olduktan sonra moda evinin başına Alexander Wang geçti. Bu sırada paralel evrende 16 senelik Louis Vuitton kariyerine muhteşem bir defile ile nokta koyan Marc Jacobs'ın yerini kim alacak derken Nicolas Ghesquiere yeniden karşımıza çıktı.



42 yaşındaki Ghesquiere'in geçen sene satış hedeflerini tutturamayan Louis Vuitton'un havasını değiştirmesi, Marc Jacobs tarafından couture'den sokağa indirilen markanın biraz daha çok yönlü olmasını sağlaması bekleniyor. Couture'e yakın ama Fransız romantizmi değil futuristik ve mimari temalar ile couture'e yaklaşan Nicolas Ghesquiere Louis Vuitton'ın monograma bulanmış dünyasında aranan kan olabilir.

4 Kasım 2013 Pazartesi

Küçük Siyah Ceket Brezilya'da


Tükenen kaynakları, erken tükettikleri zenginlikleri ve aralıksız olarak kendilerini vuran ekonomik krizlerden bunalan nüfusu ile Avrupa ve Amerika şu anda markaların ağızlarının suyunu akıtan uzak doğu kadar çekici değil. En tanınmış ve köklü markaların gündeminde sürekli bir Çin'e gitme, bir Tokyo Fashion Week izleme bir Arap Pazarı'na girme var.



Chanel'in en ikonik parçası Little Black Jacket, bildiğiniz gibi bu ikonik parçaya uygun, moda dünyasında hatırı sayılan bir çok kadının katılımı ile tüm dünyada eventler ile kutlanıyor. Sao Paulo gibi, Uzak Doğu değilse de tasarımcıların gözlerini çevirdiği başka bir pazar olan Brezilya'da da gerçekleşen evente katılan Chanel'ler içindeki kadınlar arasında çekimlerin stylisti Carine Roitfeld, Chanel'in ilham perilerinden Diane Kruger ve Alice Dellal, Versus koleksiyonu ile adından söz ettiren M.IA gibi isimler var.