27 Aralık 2013 Cuma

Birkin'e İşkence

Rönesansın ortaya çıkmasını sağlayan İtalya'nın en köklü ve zengin ailesi Medici'lerin tüm üyeleri bu gün mezarlarında 3lü salto attılar. Bunun sebebi sanatın destekleyicisi ve sponsoru olan yeni ailenin Kanye West ve Kardashian'lar olduğuna şahit olmamız olabilir.



Herhalde hepimiz bebek North West'e gelen hediyelere çok şeker dedikten sonra bir Hermes Birkin üzerinde George Condo'nun Yapay Realizm diye adlandırılan, klasiklere pop art dokunuşlu boyamalarından birini görünce yeterince şok olduk. Bir de ayrıntılara bakıp Kim Kardashian'ın yuvarlak hatlarının her bir kıvrımıyla yağlı boya olarak ikonik bir çanta üzerinde göz göze gelince küçük dilimizi yuttuk.
Beni tanıyanlar Birkin Bag sevmediğimi biliyorlar ama yine de bir çantaya bu eziyetin edilmesine hiç bir kadının gönlü razı olmaz.

25 Aralık 2013 Çarşamba

Chanel'den Mutlu Seneler

Artık herhalde Chanel youtube kanalının müdavimi olduğumu bilmeyen kalmadı. Tüm dünyada paylaşımlar gitgide video ve görsel üzerine doğru ilerlerken, Chanel de Youtube kanalını birbirinden güzel prodüksiyonlarla dolduruyor.

Senenin en eğlenceli ve mutlu zamanlarından Christmas, artık Christmas Card'ların çok demode olmasından kaynaklı olsa gerek ( Kardashian'ların David laChapelle'e çektirdiğini görmeyen kalmamıştır sanırım) Chanel ailesinden bizlere, bir video halinde geliyor.


24 Aralık 2013 Salı

Gördüğümüze Sevindik


Modellerin bazıları top modellik mertebesine eriştikten sonra yavaşlayıp kendilerini geri çekmeyi seviyorlar. İş onları bırakmadan onlar kendilerini özletmeyi tercih ediyorlar.


Daria Werbowy de bu modellerden biri. 2000'lerin sonunda her yerde ama her yerde onu görüyorduk. Reklam çekimleri, podyumlar, kozmetik kampanyaları, dergiler derken yüzü eskimişti... O da aynı Jessica Stam gibi bir süre kayboldu ve gerçekten formundan ve güzelliğinden bir şey kaybetmemiş olarak Salvatore Ferragamo ile geri döndü.



Geri döndü demek için tamamen kaybolması gerekir, benim bildiğim kadarı ile modelliği bırakmış değildi ama eskisi kadar çılgıncasına çalışmamayı tercih ediyordu diyebiliriz.


Ferragamo 2014 İlkbahar Yaz kampanyasında yine altın cildi ile kontrast mavi gözlerini kocaman açmış ve her zamanki gibi çok kaliteli görünüyor. Fotoğraflar dahi duo Mert & Marcus işi. Koleksiyon ise her zamanki Ferragamo yalınlığı ve zarafetini yansıtıyor.


19 Aralık 2013 Perşembe

En Uyumlu Çift: Balmain x Riri


2 gündür belki biraz daha görüntü çıkar diye Rihanna'nın Balmain İlkbahar Yaz koleksiyonunun yüzü olduğu ve çok da muhteşem olduğu haberini vermeyi bekletiyor bir yandan da Rihanna'nın instagramını ve google'ı sürekli karıştırıyordum ama daha fazla dayanamıyorum.


Pardon ama Rihanna ve Balmain mükemmel mi yoksa ben mi öyle düşünüyorum. Daha önce Kristen Stewart ve Chanel postumda Rihanna'nın Chanel için Kristen'den daha iyi olabileceğini söylemiş olsam da söylediğim her şeyi geri alıyorum.



Olivier Rousteing'in artık eskisinden de asi ve (tam Türkçesini bulamadım kusura bakmayın) glam koleksiyonları Rihanna için biçilmiş kaftan. Rihanna'ya daha çok uyacak markalar var mıdır bilemem ama Balmain'e daha çok uyacak bu ayarda bir ünlü gerçekten yok.



Üzgünüm ama bence Lady Gaga ve Versace'ye göre de çok daha iyi bir kan uyumu olmuş. Umarım sadece ilkbahar yaz 2014 ile sınırlı kalmaz ve bu karelere benzer daha bir çok kare görebiliriz.


17 Aralık 2013 Salı

Sephora ve Body Shop'tan Hediye Alternatifleri


Yeni yıl hediyelerinizi çoktan almaya başlamışsınızdır diyeceğim ama kimi kandırıyorum. Biz Türkler her şeyi son ana bırakma konusunda uzmanız. Ben de asla hata yapamayacağınız iki özel yılbaşı koleksiyonundan bahsetmek istedim. Kadınların en sevdiği iki marka Body Shop ve Sephora birbirinden güzel setlerden oluşan ve daha kullanmanıza gerek kalmadan sadece ambalajlarını görerek bile size mutluluk verebilecek özel yeni yıl parçaları hazırlamışlar.



Body Shop setlerindeki paketler başlı başına bir hediye sayılabilecek kadar güzeller. İçlerindeki müthiş kokulu ürünlerin de zararı olmaz. Sephora ise özellikle makyaj konusunda yeni yıla özel üretim makyaj paletleri ve setlerinde iddialı. Oje seti aradığınız her şeye sahip ve disko topu şeklindeki o dudak balmında bile gözüm kaldı. Siz en iyisi gidip kendi gözlerinizle görün ve 2014'ün en sevilen arkadaşı olun.

16 Aralık 2013 Pazartesi

Tarihiyle Gurur Duyan Marka: CHANEL

Rönesans insanı denilebilecek kadar çok yönlü ve çalışkan tasarımcı, fotoğrafçı, yönetmen Karl Lagerfeld bu aralar hakkında konuşulacak en çok konu sağlayan kişi sanırım. Gençlere ulaşmak için Kristen Stewart'ı marka yüzü seçmesi, ön sırada süzülmekten hoşlanan yüksek sosyeteye Rodeo yaptırması derken, diğer taraftan da CHANEL markasının geçmişine, Coco Gabrielle Chanel'in kişiliğinden ilham alıp onun temelleri üzerinde gelişen dünya markasının tarihine de sıkı sıkıya bağlı kalıyor.

"Old is the new 'new'" mottosundan yola çıkarak, tarihi olan her şeyin değerinin arttığı dünyamızda, bir yandan bu günle bağlantısını kurmak için diğer yandan da gelip geçici bir markanın çok dışında tarihe tanıklık eden ve moda tarihini de yer yer şekillendiren bir moda evinin bu en değerli, satın alınama, taklit edilemez gücünün üzerine gitmekten asla geri kalmıyor.

Daha önceden "Once Upon A Time" adlı kısa filminde Chanel moda evinin şu an bildiğimiz haline gelmesindeki en büyük dönüm noktalarından, kuruluş aşamasını anlatan ve bu kısa film için kamera arkasına geçen Kaiser, şimdi de 1953'te, 15 yıl kapalı kalan moda evinin Paris'in görmezden gelmesi ve Amerika'nın sahiplenmesiyle nasıl yeniden canlandığını anlatıyor. The Return, moda tarihini anlatan çok az filmin arasında saklanması gereken, Geraldine Chaplin'in muhteşem Gabrielle Chanel canlandırmasıyla efsaneleşen bir film.





Filmin tamamını izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=sPNIaWc3Slo

13 Aralık 2013 Cuma

Kristen Stewart ve Chanel

Kristen Stewart Chanel'in yeni yüzü oldu ve tüm moda dünyası bu haberle çalkalanıyor. Açıkçası Chanel'i sahiplendiğini bol bol gösteren Rihanna, tam bir Chanel kraliçesi olabilecek ve hatta marka ile özdeşleşmiş sayılabilecek Blake Lively gibi isimlerden sonra Kristen Stewart gibi moda umurumda değil tavırlarındaki, kırmızı halıdan hemen sonra topuklu ayakkabılarını çıkaran asi bir tomboy'un Chanel'e ne gibi bir katkısı olacağını bilemiyorum.



Gençlere daha iyi ulaşmak isteyen Karl Lagerfeld'den iyi bilecek değilim tabi ki, ama Kristen Stewart hayranı kızların ne kadarı Chanel'in hedef kitlesi orası tartışılır. Benim gönlüm Blake Lively'den yanaydı...

11 Aralık 2013 Çarşamba

Mango'ya Büyük Beden Line'ı

Büyük beden pazarındaki boşluğu ve sürekli çuvalımsı kıyafetler giymeye zorlanan büyük beden kadınları düşünen Mango, Violeta adında 400 parçalık yeni line'ı ile bu sorunları sonlandırıyor.



40-52 beden arasındaki kadınları hedefleyen Violeta, beden tanımadan modanın takip edilebileceğini ve usta ellerden çıktıktan sonra büyük beden kıyafetlerinin de son derece şık ve çekici durabileceğini gösteriyor. Hiç bir kıvrımı göstermeyen sadece kadını kocaman kumaş parçaları ile kapatmayı hedefleyen parçaların çok daha fazlasını vaad eden koleksiyon Mango'nun en büyük pazarlarında yer alacak ve bunlardan biri de Türkiye. Mango online alışveriş sitesinde de satışa sunulacak koleksiyonun aksesuarları da olacak.

10 Aralık 2013 Salı

Ya Bütün Suç Saçlarındaysa?


Şu kıza prim vermeyim bahsetmeyim diyorum ama yine olmuyor, yine olmuyor. Resmen magazincinin göz bebeği olmak için doğmuş, kurulu bebek gibi her gün yeni bir şey yapayım da herkes benden bahsetsin diye uğraşıyor.

Miley Cyrus'ın saçlarını kestirip kendisini şirin hanım hanımcık Disney prensesinden, iç çamaşırları ile sahnede marihuana içen bir kadına çevirmesi ve ağzına girmeyi reddeden dilinden sonra şimdi saçları, eski asi havasından çıkmış, kenarlarındaki kazınmış yerler kapanmış, hatta kakülleri bile var. Küt kesimli saçları ile çekilen fotoğrafların hepsinde normal duruyor (dili ağzının içinde demek istedim). Belki de Miley için hala umut vardır ne dersiniz? Belki de bütün suç saçlarındadır...

9 Aralık 2013 Pazartesi

Gucci Sokağa İndi


2014 Pre-Fall koleksiyonları tek tek ortaya çıkarken Gucci rengarenk bir koleksiyon sundu ve en güzeli sokağa indi. Gucci zaten sokaktaydı evet biliyorum ama bu kez, Frida Giannini'nin siyahları ve goldları seven ekstra feminen kadınına yine çok renkli ve dikkat çekici parçalar düşünülmüş. Fuşyalar ve kırmızıların feminenliği maskulen kesimler ve bu sene 60. senesini kutlayan Gucci Loafer ile tamamlayarak tam bir denge kurdu.

Genelde desensiz ama renkleri ile çok dikkat çekici olan koleksiyonun üst üste giyilen parçaları ise beklenmedik ama birbirine uyumlu. Seksi Gucci kadınına nefes aldıracak şekilde rahatlığın ön planda olduğu koleksiyon çok kullanılır ve zamansız...

6 Aralık 2013 Cuma

amFar Yararına Kate Moss



Playboy 60. yılını kutlarken şarap gibi yıllanan, yıllandıkça güzelleşen, güzelleşmekle kalmayıp karizmasına karizma katan Kate Moss'u, ikonik Playboy tavşanı kılığında sayfalarına taşıdı.


Her yer Kate Moss'un "bunny" pozları ile dolarken Marc Jacobs da bu fırsatı kaçırmayıp seneler sonra bile konuşulacağına emin olduğu bu pozları amFar yararına bir tshirt'a bastı. Satın almak isterseniz Marc Jacobs'ın internet sitesinden sadece 35 dolara ön sipariş formu doldurup 12 Aralık'tan önce kargolanmasını sağlayabilirsiniz. Tabi Türkiye'ye gönderilmiyor ama oralardaki arkadaşlarınıza ya da parcel forwarding sistemlerine güvenebilirsiniz.

5 Aralık 2013 Perşembe

Alexander Wang 2014 Kışının Arzu Nesnesini İlan Etti



Her koleksiyonunda minimum 1 tane sokak modası yıldızı ortaya çıkarmaktan yorulmayan Alexander Wang, dünyanın en tanınmış bloggerlarının 2014 kışında hangi çizmeleri giyeceğini daha biz 2013 kışını tam olarak yaşamadan ilan etmiş oldu. Alexander Wang Pre-Fall 2014 koleksiyonundan bu çizmelere iyi bakın, kendilerini erişimi olanların üstünde farklı stil yorumları ile, olmayanların da "wishlist" lerinde o kadar sık göreceksiniz ki kenarını görseniz tanımaya başlayacaksınız. Benden söylemesi...

4 Aralık 2013 Çarşamba

Geleneksel Victoria's Secret Lip- Sync


Her sene olduğu gibi bu sene de Victoria's Secret meleklerinin, defilede söylenen şarkıya lip sync'i tam da 10 Aralık'ta CBS'te yayınlanmadan hemen önce heyecanı arttırıp, yeniden herkesi meraka düşürmek için Youtube'da yayınlandı. Ne yalan söyleyeyim, Justin Bieber ve Rihanna'dan sonra Taylor Swift'in sahne alması ve eksik meleklerle bu sene sanki biraz yavan geçmiş gibi geliyor defile.

3 Aralık 2013 Salı

British Fashion Awards 2013



20 yıldır İngiliz'lerin dünya moda sahnesine yaptığı katkıları kutlamak ve onurlandırmak için dağıtılan British Fashion Awards, bu endüstrideki modeller, tasarımcılar ve markaları ödüllendiriyor. Dün gece yapılan ödül töreninde podyumlarda ya  da moda kulislerinde en çok gördüğümüz tüm İngilizler ve aksanları mevcuttu.

Moda yazarlarından, satın almacılara, eski kazananlardan moda dünyasını etkileyen bir çok kişinin bulunduğu 200 ismin oyları ile seçilen kazananların arasında bu kez globalleşen moda dünyasını da göz önünde bulundurarak bu kez Uluslararası Tasarımcı ödülü de verildi ve bu ödüle de Miuccia Prada layık görüldü.

En şaşırtıcı ama yerinde ödüllerden biri One Direction grubunun üyelerinden Harry Styles'ın aldığı British Style Award oldu. Alexa Chung ya da Kate Moss dışında birinde bu ödülü görmek, hele de bir erkekte görmek iyi geldi. Her ne kadar halk oylaması ve One Direction fanlarının etkisi de olsa, Harry Styles stili ile dikkat çekiyor.

Kazananlar şöyle:

Womenswear Designer of the Year - Christopher KaneMenswear Designer of the Year - BurberryInternational Designer of the Year - Miuccia Prada for PradaDesigner Brand of the Year - BurberryAccessory Designer of the Year - Nicholas KirkwoodEmerging Womenswear Designer - Simone RochaEmerging Menswear Designer - Agi & SamNew Establishment Designer - JW Anderson                  Model of the Year - Edie CampbellRed Carpet Award - ErdemIsabella Blow Award for Fashion Creator - Lady Amanda HarlechBritish Style Award brought to you by Vodafone (voted by the public) - Harry StylesSpecial Recognition Award - Kate MossSpecial Recognition Award - Suzy MenkesOutstanding Achievement in Fashion - Terry and Tricia Jones, founders of i-D


2 Aralık 2013 Pazartesi

Burberry Prorsum Pre-Fall 2014



Christopher Bailey 19. YY Arts & Crafts hareketinden ilham alarak tasarladığı Burberry Prorsum Pre-Fall 2014 koleksiyonunda, isminin eş anlamlı hale geldiği trençkota yine yepyeni yorumlar getiriyor. Fakat bu kez koleksiyonun her zamanki yıldızları olan trençkotlardan değil diğer parçalardan bahsetmek istiyorum. 
Bailey bir önceki koleksiyonunda olduğu gibi bu kez de İngiltere'nin mirasına ve tamamı İngiltere'de üretilmiş olan materyallere sahip çıkıyor. İngiliz danteli ile yaptığı parçaları, Sicilya mirasına sahip çıkan Dolce & Gabbana örneğinde olduğu gibi, aslında bu kadar köklü bir markadan beklenecek bir hareket. 


Bunların yanında bu kez, dünyayı da gezen Bailey, Notre Dame Katedrali, Chrysler Binası, Şangay Dünya Ticaret Merkezi gibi global olarak bilinen ve hepsi de Burberry'nin pazarları olan yerleri de kazaklarına işliyor. Koleksiyon dantellerine hayran olduğumuz 2014 yaz koleksiyonunun çok doğal bir uzantısı ve Burberry kadının yazdan kışa yumuşak geçişlerle taşıyacak parçalardan oluşuyor.