11 Nisan 2012 Çarşamba

It Girl: Olivia Palermo

Daha önce şu Poppy Delevinge yazımda bir stil incelemesinde bulunmuştuk hatırlarsanız. Aradan baya uzun bir zaman geçmiş. Sebebi cidden ilham verici kadınların sayısının azlığı olabilir.
Daha önce it-girl kelimesini kullandım diye kızanlar olmuştu ama cidden Türkçe’de tam olarak nasıl kullanmamız gerektiğini bilmiyorum o yüzden yine aynı kelimeyi kullanacağım. Eğer başka bir öneriniz varsa da seve seve kullanırım J
İnceleyeceğimiz yeni it-girl’ümüz zarifliği ve sade tarzıyla çok beğendiğim Olivia Palermo. Hem çok minimal olmayı başarıyor hem de asla özensiz görünmüyor. Saçıyla makyajıyla, tarzıyla duruşuyla son zamanlarda en beğendiğim kadınlardan birisi kendisi.

Öncelikle vücudu da izin verdiği için sigara pantolonları çok güzel taşıyor ve hem düz hem de yüksek topuklu ayakkabılarla çok şık kombinle yaratıyor. Bu kadar çok pantolon giyip yine de salaş olmamayı başaran nadir kadınlardan kendisi. Bu arada ilerideki fotoğraflarda da göreceksiniz. Terzilik harikası ceketler konusunda çok iyi. Düz saçlarını açık renk de koyu renk de kullansa, kestirse de uzatsa da her zaman masum ama karizmatik bir görüntü çiziyor.


Moda haftalarında sokak fotoğrafçılarının gözdesi olmasını sağlayan tarzı kesinlikle kendisinin önüne geçmiyor. Teatral tasarımlar yerine kaliteli ve fonksiyonel parçaları bir araya getiriyor ve sonuç muhteşem oluyor.


Günlük yaşamında da her zaman küçük bir dokunuşla üniversiteli kız modundan şehirli şık kadın görünümüne geçiyor. Ortadaki fotoğrafta kolyesine dikkat ederseniz bir “statement necklace” nasıl kullanılır dersi vermiş resmen.


Davetlerde de her zaman sade ve şık olmayı başaran Palermo yüzünden eksik etmediği gülümsemesiyle de ultra şeker görünüyor. Ama her kombininde ayakkabı, clutch ya da takı gibi bir detayla minimal şıklığını hareketlendirmeyi başarıyor.
Bu arada her fotoğraf setinde mutlaka bir adet kullandığı Hermes Birkin’inine olan bağlılığı da gözlerimi yaşarttı J

7 yorum:

begum begum huuu dedi ki...

çok doğru noktalara değinmöişsin didemcim dicek bişi kalmamış:) tarzını bende çok beğeniyorummm:) özellikle pantolonla o kadar şık olmasına hayranım:) ben ki pantoln çok sevmem onda beğeniyle izliyorum:)



begumyagci.blogspot.com

shoeshine* dedi ki...

Olivia Palermo'nun sürekli sevimli ve masum görünmesi bana çok itici geliyor. Ama bu her daim şık olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabi...

http://the-shoeshine.blogspot.com

Nesli YILDIRIM dedi ki...

kesinlikle dolabina sahip olmak istedigim tek celebrity!:):)

bende buradayim,beklerim:)
http://nesliyildirim.blogspot.com/

nihan dedi ki...

stiline bayılıyorum Olivia'nın.

it girl'ü bazı yerler "stil kız" olarak kullanıyor bazı yerlerde de senin hiç tarzına uymadığını biliyorum ama "ikoncan" olarakda kullanılıyor ))))

Adsız dedi ki...

vogue, "o kız" diyor.

fazılhan dedi ki...

Tam bir it-girl (bu kelime konusunda ben de çok sıkıntılıyım. Ve bu it-girl kelimesini bilmeden "Ne o kız öyle söylenmez" diyen insanlar da var.) Neyse favori look'larım nude Birkinli olan ve siyah menswear. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama bir dönem bocalamış. Son iki dalgalı saç modelli zamanlarından ıhı. Ve Birkin sever biri ama deli gibi para çarçur etmiyor her rengi için. 5 en fazla 7 adeti vardır bence ki bu ün ve servete sahip biri için çok tutumlu. En kullanışlı renkleri almış :)

Adsız dedi ki...

Ben olivia yaya tapiyrm resmen ve ilginctir tarzlariinizi benzetirim didem hnm her daim sik ve sade...