15 Ekim 2012 Pazartesi

Pazartesi Sendromuna Tatil: Hotel Lungarno by Salvatore Ferragamo

İstanbul Moda Haftası ile dopdolu bir 4 günden sonra pazartesi gününe adapte olmak zor olacak. Bu yüzden ben de sizi nispeten sakin ve romantik sayılabilecek Floransa'ya götürüp Salvatore Ferragamo tarafından tasarlanmış olan Hotel Luıngarno'ya bir göz atalım dedim.


59 oda ve 14 suitten oluşan otel, Arno nehrinin kıyısında ve inanılmaz romantik görünüyor. Genelde sadece balayı için gidilen Bali, Bora Bora gibi destinasyonlar yerine dışarıda hayat da olmasını isteyen balayı çiftleri için ideal görünüyor. Hem dinlenip hem de Floransa'nın en güzel yerlerinin tadını çıkarabileceğiniz bir lokasyonda.


Bu arada oteldeki ortak alanlar da odaların manzarası da sizi geçmişe götürüyor. Salvatore Ferragamo delirip her yere kendi imzasını bırakmak yerine her şeyin fonksiyonel ve rahat olması gerekliliğine inanmış. Oteli en rahat edebileceğiniz şekilde tasarlamış.


Hotel Lungarno'ya baktığınızda ilk aklınıza gelen kelime "temiz" oluyor. Hem tasarımsal anlamda hem de kelime anlamıyla otel çok temiz ve gereksiz ayrıntıdan uzak görünüyor. Kesinlikle sıkıcı değil ama insanı detaylarında boğan aşırı gösterişli rakiplerine göre Lungarno, tam da pazartesi sendromunuzu geçirecek yer.

2 yorum:

özlem özmen dedi ki...

Lungaroo evet bembeyaz ve cook temız bir otel.bıraz yemek salonları dar gıbı..o duvara bakan masalar cok kotu.manzara da cok romantik..cok dogru yaorumlamıssınz.

fazılhan dedi ki...

Çok Klas. Çok beğendim.