2 Aralık 2013 Pazartesi

Burberry Prorsum Pre-Fall 2014



Christopher Bailey 19. YY Arts & Crafts hareketinden ilham alarak tasarladığı Burberry Prorsum Pre-Fall 2014 koleksiyonunda, isminin eş anlamlı hale geldiği trençkota yine yepyeni yorumlar getiriyor. Fakat bu kez koleksiyonun her zamanki yıldızları olan trençkotlardan değil diğer parçalardan bahsetmek istiyorum. 
Bailey bir önceki koleksiyonunda olduğu gibi bu kez de İngiltere'nin mirasına ve tamamı İngiltere'de üretilmiş olan materyallere sahip çıkıyor. İngiliz danteli ile yaptığı parçaları, Sicilya mirasına sahip çıkan Dolce & Gabbana örneğinde olduğu gibi, aslında bu kadar köklü bir markadan beklenecek bir hareket. 


Bunların yanında bu kez, dünyayı da gezen Bailey, Notre Dame Katedrali, Chrysler Binası, Şangay Dünya Ticaret Merkezi gibi global olarak bilinen ve hepsi de Burberry'nin pazarları olan yerleri de kazaklarına işliyor. Koleksiyon dantellerine hayran olduğumuz 2014 yaz koleksiyonunun çok doğal bir uzantısı ve Burberry kadının yazdan kışa yumuşak geçişlerle taşıyacak parçalardan oluşuyor.

Hiç yorum yok: