12 Ekim 2012 Cuma

IFW 2013 İlkbahar Yaz - 1. ve 2. Gün

İki gündür Antrepo 3 çok güzel görüntülere sahne oluyor. 2013 Yaz defilelerini sunan tasarımcıların defilelerinde son tasarımlarını gösteriyorlar ve ben de elimden geldiğince sizin için izlemeye çalışıyorum.


İlk günü Şafak Tokur defilesi ile açtım. İlk bölümü biraz daha deneysel ve deni,mlerden oluşan defilenin ikinci bölümünde bağlamadan ilham alınmıştı ve parçalar daha etnik, kask mı desem ne desem bilemediğim bir hale gelmiş bağlamalar ise ilgi çekiciydi. Benim favorim olan zaman bölümü ise benim favorimdi. Hem sunumu çok ilgi çekiciydi hem de parçalar kullanışlıydı. Her model farklı bir hızda yürüyerek zamanın akış hızının ne kadar öznel olduğunu anlattı.


Haute Couture defilelerini Paris'te sergileyen Dilek Hanif, bu yıl ilk kez RTW koleksiyonunu İstanbul'da sundu. Çağla Şikel, Özge Ulusoy, Serenay Sarıkaya gibi modellerin de yürüdüğü podyumda her parça giyilebilir her parça çok çekiciydi. Özel günleriniz için gidilecek adres olarak yerini iyice sağlamlaştırdı Dilek Hanif.

Atıl Kutoğlu ise her zamanki gibi müthiş bir koleksiyonu flaş isimlerle sundu: Top model Jessica Stam ve Tamara Ecclestone gibi ünlü modelleri İstanbul podyumlarında görmek güzel geldi. Koleksiyonu genel olarak çok beğendim. Gelecek yaz mutlaka alışveriş listenize almanız gereken isimlerden biri.



İkinci gün Mehtap Elaidi koleksiyonunda o kadar enerjik ve renkli tasarımlar vardı ki içim açıldı. Hem modeller özel bir gün beklemeden hayatınızın içine entegre edebileceğiniz şeyler, hem de renkler ve desenler yaz enerjisini sonuna kadar hissettiriyor. Deseni sadece üstlerde değil, alt parçalarda da cesurca kullanması Mehtap'ın koleksiyonunu hem cesur, hem günlük, hem de ince işçiliğiyle eşsiz yapmış. Abiye olmadan tasarım çalışmak aslında zordur. Günlük parçalara ruh katmayı başardığı için Mehtap'ı kutluyorum.

IFW izlenimlerimi yarın ve Cumartesi de paylaşmaya devam edeceğim...

Not: İkinci gün Studio Kaprol defilesini de gördüm ama görsellerimde şu anda sorun olduğu için onunla ilgili izlenimlerimi de yarına bırakıyorum. 

2 yorum:

Natali Yeşibahar dedi ki...

Merhaba,
Moda haftasını anlatan keyifli yazılar ve fotoğraflar için teşekkürler :)

Natali Yeşibahar dedi ki...

Moda haftası ile ilgili keyfili yazılar ve fotoğraflar için teşekkürler :)