13 Şubat 2013 Çarşamba

Marc by Marc Jacobs 70'lerde

New York Moda Haftası son hızıyla devam ederken Marc by Marc Jacobs koleksiyonu bizi tam anlamıyla 1970'lerin parıltısına geri götürdü.


Kıyafetlerin optik illüzyonlar yaratan desenleri, renkleri ve takımlar pijamaları andırırken bir yandan da bordolar, maviler ve kesimler bir araya gelerek her zaman alışkın olduğumuz Marc by Marc Jacobs kızının biraz daha büyüyüp seksileşmesine sebep oluyor. Artık sokak modasının da ilerisinde bir yerde ayakları yere basan bir kadın var koleksiyonda.


Aksesuarlar konusunda da aynı şekilde bir ağır başlılığın hakim olduğu koleksiyon, renk ve desenleriyle her zaman biraz daha genç ve dinamik takılan Marc by Marc Jacobs koleksiyonlarından ayrılıyor ve zamansız parçalara yöneliyor. 70'lerin kocaman gözlükleri ise kemik çerçeveleri ile son derece dikkat çekici.


Bence tüm defilenin en çok dikkat çeken yanlarından birisi de saç ve makyaj oldu. Kıyafetlerdeki retro havayı destekleyen parlak kırmızı rujlar ve dalgalı kabarık saçlar görülmeye değerdi. Bu sene aldığımız mat bordo rujları gelecek sene daha cüretkar parlak kırmızı tonlarla değiştirecek gibi görünüyoruz.

Hiç yorum yok: