16 Aralık 2013 Pazartesi

Tarihiyle Gurur Duyan Marka: CHANEL

Rönesans insanı denilebilecek kadar çok yönlü ve çalışkan tasarımcı, fotoğrafçı, yönetmen Karl Lagerfeld bu aralar hakkında konuşulacak en çok konu sağlayan kişi sanırım. Gençlere ulaşmak için Kristen Stewart'ı marka yüzü seçmesi, ön sırada süzülmekten hoşlanan yüksek sosyeteye Rodeo yaptırması derken, diğer taraftan da CHANEL markasının geçmişine, Coco Gabrielle Chanel'in kişiliğinden ilham alıp onun temelleri üzerinde gelişen dünya markasının tarihine de sıkı sıkıya bağlı kalıyor.

"Old is the new 'new'" mottosundan yola çıkarak, tarihi olan her şeyin değerinin arttığı dünyamızda, bir yandan bu günle bağlantısını kurmak için diğer yandan da gelip geçici bir markanın çok dışında tarihe tanıklık eden ve moda tarihini de yer yer şekillendiren bir moda evinin bu en değerli, satın alınama, taklit edilemez gücünün üzerine gitmekten asla geri kalmıyor.

Daha önceden "Once Upon A Time" adlı kısa filminde Chanel moda evinin şu an bildiğimiz haline gelmesindeki en büyük dönüm noktalarından, kuruluş aşamasını anlatan ve bu kısa film için kamera arkasına geçen Kaiser, şimdi de 1953'te, 15 yıl kapalı kalan moda evinin Paris'in görmezden gelmesi ve Amerika'nın sahiplenmesiyle nasıl yeniden canlandığını anlatıyor. The Return, moda tarihini anlatan çok az filmin arasında saklanması gereken, Geraldine Chaplin'in muhteşem Gabrielle Chanel canlandırmasıyla efsaneleşen bir film.





Filmin tamamını izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=sPNIaWc3Slo

1 yorum:

fazılhan dedi ki...

Tam bir bitch <3 <3 <3

http://little-nerd-of-fashionworld.blogspot.com