10 Şubat 2012 Cuma

NYFW F/W 2012-2013 - 1. Bölüm

Bildiğiniz gibi biz karda kışta IFW yollarını arşınlarken New York'ta da dünyanın en büyük moda haftalarından biri devam ediyor.
Her defileyi ayrıntılı bir şekilde incelemem mümkün değil, o yüzden size sadece favorilerimden ve genel olarak makasını beğendiklerimden bahsedeceğim.



Max ve Lobov Azria denilince aklıma seksi, daprad, minicik elbiseler, pudra tonları ve çok seksi bir silüet geliyor. Galiba yazı sıcaklarını özlediğim için yaz koleksiyonlarına daha yakın hissediyorum şu anda :) 2012 - 2013 Kış koleksiyonu için yarattıkları asimetrik kesimli blok renkli parçalarını hem kullanım  hem de özgünlük açısından çok başarılı buldum. Orta boy etek giymek aslında zor bir şey de olsa benim kişisel olarak sevdiğim bir görüntü olduğu için de koleksiyonun geneline bir sempati duyduğum söylenebilir.


Nicholas K. de modern kovboylar yarattığı kış podyumunda deri ve kürk kullanarak western ruhuna da selam çakmış. Rahat kesimleri ve kullanışlı parçalarının en iyi tamamlayıcıları ise bu sene de çok meşhur olan parkalar. Zamansız görünen bir koleksiyonda siyah, gri ve melanjın hakimiyeti gözlemleniyor.


Richard Chai Love defilesi ise beklenmedik bir dönüş yaparak beni şaşırtanlardan birisi. Koyu renklerin hakimiyeri, çizgiler, geometri gibi öğeler görürken bir anda kış çiçeklerini karşımıza çıkaran tasarımcı sıkıcılıktan uzaklaştırmış. Çizgili iki parça yakımlarının yarattığı illüzyon sayesinde daha uzun, daha ince görünmek mümkün. Kesinlikle kullanılabilir ve zamansız sayılabilecek parçaların üzeirinde durulmuş...

Sizin şimdiye kadarki favori defileniz hangisiydi?

Hiç yorum yok: