27 Şubat 2013 Çarşamba

Bizans'a Dönüş

Dolce & Gabbana'nın 2013 Sonbahar Kış defileri hakkındaki yazımı yazmadan önce koleksiyonu sindirmek için 1 gün beklemek istedim. Üzerine uyudum ve bilgisayarın başına geçtim.


Bilmem farkında mısınız ama Dolce & Gabbana alt markası D&G'yi kapatmaya karar verdikten sonra ivmesine ivme katı. Her geçen gün daha da hızlı yükseliyor. Dergi kapaklarının göz bebeği, fashionista'ların bir numarası, editörlerinin canı ciğeri oldu. Her sezon çok net ve işçilik konusunda çok büyük emek isteyen bir tema üzerine giderek, couture ile hazır giyim arasındaki sınırları belirsizleştiren koleksiyonlar hazırlıyor. Bir Dolce & Gabbana giymek ise moda haftalarında sokak fotoğrafçılarının peşinize düşmesi için yeterli bir sebep haline geldi çünkü parçaların hepsi sartorial değere sahip, fotoğraflarda muhteşem görünüyorlar.


2013 Sonbahar Kış koleksiyonunda da Bizans temasını işlene Dolce & Gabbana, İstanbul'da Doğu Roma İmparatorluğu zamanından kalma eserlerde çokça karşılaştığımız mozaikler ve freskleri elbiselere taşıyor. İleride üzerinize olmazsa üstlerinden kumaşu kesip, çerçevelettirerek evinizde dekorasyon malzemesi olarak bile kullanırsınız :)


Şaka bir yana desenlerin, baskıların kumaşla bu kadar iç içe geçtiği, uzaktan bakıldığında gerçekten mozaik sanılacak kadar güzel kurgulanmış parçalara eşlik eden aksesuarlar da göz alıcı. Kapanış yürüyüşünde, defilenin kan kırmızı parçalarının görünüşü ise bir harika.

3 yorum:

hüseyin kagıt dedi ki...

elinize saglık

TL Yükleme Merkezi dedi ki...

didem hanım blogunuzu yakından takip etmekteyim çünkü özgün içerikleriniz harika...

fazılhan dedi ki...

Harika harika harika! Kesinlikle katılıyorum d&g gittiği gibi kotası yükseldi! Son 3 sezondur mükemmel şeyler çıkarıyor!