18 Şubat 2013 Pazartesi

Pazartesi Sendromuna Tatil: Farol Hotel Cascais, Portekiz

Pazartesi Sendromunun ilacı Pazartesi Sendromuna Tatil köşemizde neredeyse 1 seneye yakın zamandır dünyaca ünlü moda evlerinin tasarımlarına el attığı büyük otellerin hepsini anlatmaya çalıştım. Son zamanlarda bu köşede yer vermediğim otel bulmak zor bir hal alırken, bir yandan da daha az bilinen, lokal moda tasarımcıları tarafından dizayn edilmiş odalara sahip olan otellerle karşılaşmaya başladım. Benim de daha önce duymadığım bu otelleri araştırmaksa, ayrı bir keyif haline geldi.




Bu hafta Portekiz, Cascais'de yer alan ve muhteşem manzarası ile göz doldurup, "suyun üzerine" inşa edilmiş olmakla övünen Farol Hotel'i inceliyoruz.



19. yy'da Cabrol Kont'una ait olan bir malikanenin 33 odasından 9 tanesi Potekiz'in en tanınmış tasarımcılarının vizyonuna emanet edilmiş. Aralarında Ana Salazar, António Augustus, Arkadius, Fátima Lopes, Miguel Vieira, Manuel Alves & José Manuel Gonçalves, José António Tenente, Paulina Figueiredo ve João Rolo gibi isimlerin olduğu tasarımcılar odalara kendi imzalarını atmışlar.




Tüm tasarımcılar kendi tasarım anlayışlarını kattıkları odalarda, otelin genel ruhuna uyan beyaz arka planı ihmal etmemiş ve bu tarihi eseri hem korumuş hem de modernize etmişler. 

Sessiz sakin yapısı ile görülmeye değer bir yer olan Farol Hotel, Portekiz'e yolunuz düşerse özellikle romantik tatilleriniz için güzel bir seçenek olabilir. 

Ayrıca aşağıdaki videodan da otele ait daha genel bir bakış açısına sahip olabilir, her designer suite'in görüntülerine ulaşabilirsiniz.


1 yorum:

Lulu's life dedi ki...

Gunaydin ! Bu post bana super geldi.. direkt sendrom tedavisi hatta.. Portekiz'e gecen Haziran ayinda sahane bir seyahat yaptik ve Cascais'te konakladik.. Benim icin anilari yad etmek icin iyi bir firsat oldu ! Biraz o gunleri dusunup gune daha iyi baslarim sanirim... ;) Farol baktigimiz otellerden biriydi ama biz baska bir konaklama yolunu tercih ettik.. (eger gitmeyi planlarsaniz cidden fazlaca lux guest house lar var Cascais'te.. Hem residence servisi veriyorlar hem de kendinize ait bir villada nefis bir tatil imkani sunuyorlar.. ;) iyi haftalar !