19 Kasım 2011 Cumartesi

Lady Gaga - Marry The Night: The Prelude Pathétique


Lady Gaga'yı sevin ya da sevmeyin, şarkılarından hoşlanın ya da hoşlanmayın göz ardı edilemeyecek kadar büyük  bir şey yapıyor.
Bir kere sanata, müziğe ve modaya bakış açımızı değiştirdi, bildiğimiz her şeyi yeniden düşünmemizi de sağlıyor.
Bu videosunda ise hafızaya ve gerçekliğe bakış açımızı değiştirecek bir monolog var. Her zamanki gibi Gaga dokunuşu ile bunu da modaya ve hemşire ile ilgili bölümde de yaramazlığa bağlamış.
Özetle gerçeklikten ne kadar nefret ettiğinden ve geçmişindeki çirkin detayları hatırlamak yerine bunları daha güzelleriyle değiştirdiğinden bahsettiği video modaya gönderme yapıyor.
Hemşirelerin ve kendisinin gelecek sezon Calvin Klein, ayakkabılarının custom Giuseppe Zanotti olduğunu söyledikten sonra bonelerin Fransiz bereleri gibi takıldığını ve gelecek sezonun rengi olacağını düşündüğü mint renginde olduğunu söylüyor.
Videoyu izlerken aslında eğleniyorsunuz ve bambaşka bir yaklaşımınız oluyor. Ama sonrasında sessiz olarak tekrar izlemenizi tavsiye ederim. Aslında ne kadar hüzünlü bir sekans oluğunu o zaman anlayacaksınız ve dediği gibi geçmişteki kötü ayrıntıları iyileriyle değiştirmenin çok da mantıksız olmadığına inanacaksınız.

Hiç yorum yok: