15 Şubat 2012 Çarşamba

Vera Wang - Gelinlikten Fazlası

Vera Wang deyince aklınıza ilk gelen görüntünün  kabarık etekler, rüya gibi düğünler ve prenses gibi gelinler olmasını kimse yadırgamaz. Ortak kültürümüzde Vera Wang = Gelinlik'tir.


Hazır giyim koleksiyonları, gelinlik tarafındaki başarısını yakalayamasa da (çünkü o konuda bir efsane kendisi) tek başına değerlendirdiğinizde 2012 Sonbahar /Kış sezonu için New York Moda Haftası'nda sergilediği bu koleksiyonu bana olabildiğince gerçekçi ve kullanılabilir göründü.
Özellikle paltoları, gerçek bir New York kadının isteyebileceği materyaller, kesimler ve güncellikleriyle birden fazlasına sahip olmayı istetecek nitelikteydi.


Yine de eski alışkanlıklar kolay unutulmuyor tabi ki... Sürekli oynadığı transparan kumaşlar, ipekler, şifonlar ve uçuşan materyaller o kadar çok kanına girmiş ki Wang'in, kolayca onlardan vazgeçememiş. Bir kış koleksiyonu için talihsiz olduğunu söyleyebilirim bu seçiminin  ama yine de kendi içinde güzel, kullanım açısından en yumuşak tabirle zor modeller ortaya çıkmış.
Tabi ki gelinliğin kraliçesinden, kış koleksiyonlarının da kraliçesi olmasını bekleyenler için hayal kırıklığı bir koleksiyon ama Vera Wang'i ona yüklediğimiz diğer sıfatlardan kurtardığımızda, parça parça değerlendirildiğinde çok başarılı modellerle karşılaşabildiğinizi göreceksiniz.

1 yorum:

nihan dedi ki...

Bugün Vogue'da koleksiyonu gördüğümde sizinle aynı düşüncelere kapıldım hemen gidip alıp giyilesi bir koleksiyon hissi uyandırdı bende ...