24 Aralık 2012 Pazartesi

Pazartesi Sendromuna Tatil: St Regis Florence, Bottega Veneta Suite

Bu hafta Pazartesi Sendromu'na tatil köşemizi süsleyen süit, daha önce Dior Suit'ini işlediğimiz St Regis'e ait, ama bu kez hızlı ve heyecanlı New York yerine tarihi ve romantik Floransa'dayız.



Özünde Bottega Veneta'nın keskin ve rafine hatları ile bir zıtlık oluşturacak olan Floransa arka planı bu odada dikkat çekiyor. Yani bu kadar tarihi bir alanda bu kadar ofisi andıran bir alanda bulunmak hoşunuza gider mi bilemiyorum.


Kadın gözüyle incelediğinizde , erkekler için düşünülmüş, Tomas Maier'in içindeki iş adamı için tasarlanmış, tamamen fonksiyonun ön planda tutulduğu bir suit ile karşılaşıyorsunuz.


Kullanılan mobilyaların, duvarların ve yerlerin renklerindeki soğuk ama bir o kadar da ağır hava sizi bir anda ciddiyete davet ediyor gibi. Maier, aynen tasarım anlayışında Bottega Veneta markası için yaptığı gibi bu süit için de gereksiz süslemelerden uzak duruyor.

Floransa'nın tarihi temellerine de gönderme yapılan odadaki nostaljik resimler ve altın varaklı ayna bile çok rafine bir zevkin parçası. Tam bir erkek süit'i olan Borttega Veneta Suite, St Regis de Floransa için aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Hiç yorum yok: