3 Aralık 2012 Pazartesi

Pazartesi Sendromuna Tatil: St Regis Dior Suite

Uzun süredir devam eden Pazartesi Sendromuna Tatil köşesinde artık otel bulmakta biraz zorlanıyorum açıkçası. Sizden yorum ya da mail yoluyla gelecek olan önerilere sonuna kadar açığım ama şimdilik Ritz Paris Coco Chanel Suite'in çok ilgi görmesi sonucu, tasarımcıların tüm oteli değil de sadece suiteleri elden geçirdiği örnekleri incelemeye karar verdim. İlk konuğumuz, St Regis New York'ta, 2011 yılında faaliyete geçen, Dior Suite.



New York'un tarihi sembollerinden biri olan St Regis Otel, hem şehrin en lüks yerindeki konumu, hem de bir asırdan uzun zamandır lüks konaklama denildiğinde akla gelen yer olma özelliğiyle, 1991 yılında Dior ile yaptığı iş birliğini, 20 yıl sonra yenilemeye karar veriyor ve ortaya müthiş bir sonuç çıkıyor.


Suit normalde 1 yatak odası olarak tasarlanmış ama isteğe göre iki yatak odalı hale de getirilebiliyor. 1700 sq  ft olan suit 5. Cadde ve 55. Sokağa bakıyor. Yani iç açıcı bir manzarası var da diyebiliriz. İç mekanın tasarımı tamamen Paris'teki Dior atölyesinden ilham alınarak yapılmış. Duvarlar aynı uçuk gri, mobilyalar ise dünyanın her yerindeki Dior mağazalarında bulunabilecek parçalardan seçilmiş.


Her türlü konforu zaten St. Regis farkıyla bulabileceğinizi söylememe gerek yok sanırım. Aynı zamanda New York'taki tatilinizi mükemmel tasarımlı bir oda ile taçlandırmak isterseniz gecelik yaklaşık 8500 $ kadar gözden çıkartmanız lazım. 

Hiç yorum yok: