27 Kasım 2011 Pazar

Hoppala

Genç anneler klasmanında olduğum için yine dayanamadım ve annelere ve anne adaylarına faydalı bir bilgi vermek istedim.
Bizim Mila’da da olan Fisher Price Hoppala ile ilgili bir şey öğrendim. Gerçi biz Hoppala diyoruz kendisine ama asıl adı Jumperoo’ymuş. Neyse, aslında çok eğlenceli bir şey, Mila da bayılıyor buna binip zıp zıp zıplamaya. Ama çocukların 10 dakikadan fazla binmesi zararlıymış. Özellikle erkek çocuklarda testis gelişimlerinde olumsuz etkileri oluyormuş.


Biliyorum bebeğinizi indirdiğinizde ağlayıp yeniden binmek istiyor hoppala’ya ama hem aynı zamanda ayaklarını da her seferinde farklı bir açıyla basmasına sebep olup ortopedik sorunlara da sebep oluyormuş bu alet. Aslında bacak kaslarını kullanması konusunda yardımcı olsa da her şeyin olduğu gibi hoppalanın da fazlası zararmış hanımlar. 


2 yorum:

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Ne yürüteç ne de hoppala v.b. hiç kullanmadım oğluma.Bizim Dr. çok karşı bu tarz şeylere. O yüzden ne çocuğa gösterip onu üzmeye ne de sonradan kendimizi üzmeye değmez.Ha bir de çocukları kucağına alıp hızla yukarı hoppala şeklinde kaldırıp indirmek de çok zararlı ve ölümcül tehlikelere kadar varabilen boyutlarda diye belirtmişti Dr.muz.

Paylaşımın ve bilgilendirmen güzel olmuş Sevgili Didem.Tşk.ler.

http://papis-style.blogspot.com

Didem Antebi dedi ki...

sevgili papiş,ben malesef kullandim bu aleti uzun bir süre cünkü bir süre milayi nereye koyacagimi bilemiyordum ve hoppalaya koymak kolayıma geliyordu acikcasi fakat sonradan öğrendim fazlasinin zarar oldugunu:(