3 Ocak 2012 Salı

Daha zayıf, çook daha zayıf!

Aslında her şey 90’larda, supermodel kavramının hafif dolgun’dan “Kate Moss” tahta kuruluğuna dönmesi ile başladı. Güzellik anlayışımız geri dönülemez bir şekilde değişirken, moda sektörü de gigide küçülen bedenleri ve imkansız bedenlerdeki modellerle sundukları kıyafetleriyle bizi hep daha da zayıf olmaya zorladı. “Nothing tastes as goog as Skinny feels” mottosuyla hareket eden kadınlar ve daha da vahimi gençler sağlıklı yollarla kendi bedenlerine karşı çıkamadıklarında sonu ölüme kadar gidecek olan Anorexia ve Blumia hastaları oldular. Şimdiye kadar eminim bu konu hakkında çok şey okudunuz, çok tartışma dinlediniz ama en bilinen anoreksiklerin bir fotoğraflarına bakalım ve “ne kadar zayıf, o kadar güzel” mi, yoksa cidden bu işte bir acayiplik, bir proporsiyonsuzluk var mı ona karar verelim derim.

Bu furyanın ilk kurbanlarından biri Nicole Richie’ydi. Sonradan düzeldi gerçi çocuk filan doğurunca ama özellikle Rachel Zoe ile zaman geçirdikleri zaman boyunca kendisi kocaman kafası ve kopmak üzere olan kollarıyla canlıya pek de benzemiyordu.




Rene Zellweger da Bridgitte Jones’un günlüğünde aldığı kiloları vermeye çalışırken kendini durduramadı. Resmen kendisini dünya üzerinden silmeye çalıştığını düşünüyorum. O kadar zayıfladı ki Bridgitte hali inanın daha güzel ve çekiciydi.


Ölünün arkasından konuşmak istemezdim ama alkol ve uyuşturucu sorunları, yemeye pek vakit ayırabilmesine izin vermiyordu sanırım. Son zamanlarda o kadar korkunç olmuştu ki bacaklarından sarkan derileri, kollarında büzüşmüş dövmeleri ile yüzüne bakılmıyordu.


Keira Knightley ise zaten kendisi de minicik bir kadın olduğu için çene kemiğine kadar zayıflamış gibi duruyor. O kadar zayıf ki 12 yaşında bir erkek çocuğunun vücuduna sahip gibi görünüyor. Hiçbir çekiciliği ya da kadınsılığı yok ve bunu nasıl beğeniyor anlamıyorum.



Tara Reid aslında seksi olması gereken, muadilleri de zayıflıklarıyla değil, dolgunluklarıyla daha güzel olacağını biliyor. Ama Tara Reid sanırım reality show’unda TV’de kendisini biraz şişman görmüş olacak ki, kendisini kilo vermeye adadı. Sanki kafasından bile kilo verdi, gözleri o kadar kocaman ve korkulu bakıyor ki insanın içi acıyor. 
Yani demek istediğim şudur ki çok fazla kilolu olmak çirkin olabilir ama bu koca kafalı, çırpı bacaklı, kibrik çöpü kollu görüntü de en az onun kadar kötü. Şimdiye kadar bir tane erkeğin bu kadar zayıf kadın beğendiğini görmedim. Sorsanız hepsi Rihanna, Katy Perry filan der ama kimse Keira Knightley demez. 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kesinlikle acayip ve proporsiyonsuzz! Ince olmak gercekten guzel bir duygu; herseyden once kilolarinizi kapatmaya ugrasmadan giyinebilmek bile basli basina bir lux.. Ama bu goruntuler bilim kurgu filminden alinmis gibi. Hastalik sebebiyle o halde olanlara acil sifalar, isteyerek kendilerini, kurdan vucut + koca kafa sekline sokarak gulyabani haline getirenlere de akil fikir diliyorum..

özlem özmen dedi ki...

bravoo.ama zayıf manken ısteyen de moda endüstrısı degılmı?bu ımajı moda dayattı.cevremdekı butun normal kılodakı kadınların kılo takıntısı oldu,dıetten sınır hastası oldular.hep yağları varmış.kıloları normal ama ılla manken gıbı olacaklarmış??