16 Ocak 2012 Pazartesi

Golden Globe Awards 2012 - Şıklar/Rüküşler

Dün gece herkes gibi ben de Golden Globes 2012’nin özellikle kırmızı halısı için heyecanlıydım. İlk izlenim olarak şunu söyleyebilirim ki, pastel renkler, özellikle pudra inanılmaz bir yükselişte. En güzel elbiselerin hepsi çok romantik renklerdeydi. Uzatmadan hemen benim seçtiklerime geçiyorum.


En iyiler:
Twitter’dan da takip ettiyseniz biliyorsunuzdur. Charlize Theron kırmızı halıda görünür görünmez tüm dünyada Trending Topic oldu. Senelerdir yaptığı gibi yine bir Dior’la çıktı karşımıza ve akıl almaz derecede şıktı. Saçı, makyajı, elbisesi, aksesuarlarıyla her zaman olduğu gibi mükemmel görünüyordu. Ben gecenin en şıkı ünvanını kendisine veriyorum.
Jessica Alba, iki çocuk annesi olduğunu inkar eden vücudu ve yüzünden eksik olmayan gülümsemesiyle çok yakışan bir Gucci elbise giymişti. Aslında elbisenin çok da bir olayı yoktu ama bu kadına her şey yakışıyor. Ayrıca göğüsleri de çok çok güzel görünüyordu J
Claire Danes’in J Mendel elbisesinin sırtı benden tam puan aldı. Önüne aşık olmadım, özellikle de sütyensiz giymek zorunda olduğu beyaz bir modelin bir de saten olması çok riskliydi ama yine de çok güzel taşımıştı elbiseyi. Ama tekrar ediyorum, iyiler listesine girmesinin sebebi sırt dekoltesi.
Kate Beckinsale, Hollywood’un en güzel esmerlerinden biri. Sunucu olarak katıldığı törendeki Roberto Cavalli elbsenin en güzel yanı da kendisine tam olarak oturması olmuş. Göğüsleri, kalçası, beli tam vücut tipine uygundu. Saçı da çok yakışmıştı bence.



Daha İyi Olabilecekler
Sizi bilmem ama ben Angeline Jolie’den çok sıkıldım. Her zamanki gibi risksiz, eğlencesiz, karaktersiz bir elbise tercih etmiş. Tamam güzel kadın hoş kadın ama bu Atelier Versace elbise, markanın en sıkıcı tasarımı olmaya aday. Bir de kırmızı-beyaz renkler bana bayrağı çağrıştırdığı için sanırım geriliyorum. Ama onun dışında görünür bir falsosu yok. Ya da kötüler o kadar kötüydü ki, kendisi rezalet listesine giremedi.
Heidi Klum’un Calvin Klein elbisesini aslında beğendim. Ama saç ve makyajdan hiç hoşlanmadım. Bir de elbisenin yaz akşamı havuz başı partisine daha uygun olacağı hissi var bende. Sanırım boynundaki turkuaz detaylar yüzünden. Onun dışında görünür büyük bir falsosu olmadığı için daha iyi olabilirdi diyerek insaflı davranıyorum.
Mila Kunis’in burada olmasının sebebi kendisinden beklentimin çok yüksek olması. Üzerindeki Dior elbise çok güzel aslında ama göğsündeki nude detay sanki için görünecekmiş de son anda kurtulmuş gibi bir izlenim oluşturdu bende. Saçının önünü de beğenemedim. Şu anda Mila Kunis gibi bir kadını eleştirdiğime inanamıyorum tabi ama yine de kendisi Oscar töreninde beklentilerimizi o kadar yükseltti ki maalesef en iyiler listesine giremedi bu görüntüsüyle.
Tilda Swinton’ın “ya sev ya nefret et” maskulen stili için bence güzel bir seçim olmuş. Tek derdim bir türlü barışamadığım saten kumaşla. Onun dışında renk, kesim, detaylar ve her zamanki Tilda Swinton tarzına uygunluk olarak bu Haider Ackermann takımın bir sorunu yok.


Tahammül Edilebilirler
Lea Michele’in Marchesa elbisesi için bizim assolistlerin sahne kıyafetlerine benzeyen dekoltesi yüzünden pek iyi şeyler söylemek gelmiyor içimden. Renk güzel, detaylar biraz boğucu ama o aralardaki dekolteler çok ucuz gibi geliyor bana. O yüzden felaket değilse de kesinlikle iyi değil.
Michele Williams’ın Jason Wu elbisesi ise tam da ödül aldığı sırada söylediği gibi “öncelikle anne” olduğunu vurgular nitelikte. Neden bu yaşta, bu fizikte ve bu işi yapan bir kadın bu gibi önemli bir gecede bu elbiseyi seçer anlamadım. Deseni göz yorucu, modeli çok muhafazakar, rengi iç karartıcı. Saçına taktığı bant ise kendisini iyice sıkıcı yapmış.
Natalie Portman her zaman güzel aslında. Zaten yoksa bu yandan cepli kanguruya benzeyen bu Lanvin elbiseyle güzel görünmesi mümkün değil. Renk kırmızı halı için çok zor bir tonda. Natalie Portman minicik bir kadın. Elbise çok ağır görünüyor ve benim tek düşündüğüm o ağırlığın altında ezilmek üzere olduğu. Ama saçını ve makyajını çok beğendiğim için kendisini bu kategoriye aldım. Bir de Angelina ile aynı sebepten en kötüler listesine giremedi.
Salma Hayek’in göğüslerine birisi dur derse süper olacak. Hem büyükler hem de Salma’cığım sağolsun onları sürekli gözümüze sokmaktan çekinmiyor. Gucci elbisenin bir başkasına çok yakışabileceğini ama Salma Hayek’e olmadığını düşünüyorum.


Kabuslarınıza Girecekler
Tina Fey’e bir arkadaşının gidip boyunun 1.80 olmadığını söylemesi lazım. Zaten çok çok ince bir kadın da değil, altı bu kadar hacimli bir balık elbiseyi taşıyabileceğini düşünmek için uyuşturucu filan kullanıyor olması lazım. Tam bir felaket…
Zac Posen’in bir kırmızı halı yıldızı olarak isim yapmasından heyecanlanan Kelly Osbourne’a bir çift lafım var: Şu anda sene 2012. Studyo 54 zamanında 80’lerde değiliz. O nasıl bir renk, o nasıl bir kumaş ve o ne kollar? Bizim buradaki mahalle nişanlarında bile giyilmiyor bu karışım.
Reese Witherspoon da bir Zac Posen kurbanı. Elbisenin her yeri kırış kırış. Reese’in boyu kısa ve o kadar lüzumsuz bir kabarıklık ki o kuyruktaki, insanın içinden kesip atmak geliyor. Daha da kötüsü saçlar… Yataktan fırlayıp gelmiş kadar özensiz ve dağınık.
Anasına bak kızını al misali, anne Osbourne da felaket bir elbiseyle karşımızda. Naeem Khan’ın bu karmakarışık tuvaletini seçmiş olan Sharon Osbourne ne yaşına, ne kimliğine ne vücuduna ne de modaya uygun bir tercih yapabilmiş. Sabah kalkıp nevresimine sarılıp gelmiş gibi duruyor.
Sizin yorumlarınız nedir? Kimi beğendiniz kimi beğenmediniz?


7 yorum:

Gülnihal dedi ki...

Osbourne'lara Allah akıl fikir versin diyorum daha da bir şey demiyorum.

Adsız dedi ki...

Jessica Alba 1 değil 2 çocuk annesi ve de kendilerinin masallahı var. Elbise süper yakışmış, ama clutch hoşuma gitmedi benim.

Feride

lulu's life dedi ki...

GG senden detayli okumak cok keyifliydi.. Benim birincim de Charlize ! ama Emma'da cok cici cok hos bir Lanvin giymisti.. Charlize bu kadar guzel ve zarif olmasa, Emma birincim olabilirdi belki de ;)

Unknown dedi ki...

Emma Stone plum rengi Lanvin elbisesi de kesinlikle en iyiler arasina aday bence. Sofia Vergara'nin Vera Wang elbisesi de dikkat cekiciydi.

Didem Antebi dedi ki...

evet feridecim haklisin ben birincide kalmişim bu hollywood ünlülerine yetişmek zor:)

Didem Antebi dedi ki...

sevgili lulus cok teşekkürler evet emmayi bende begendim zaten cok hos bir kadin ne giyse yakısacak cinsten

mabelle dedi ki...

bende charlize theronu hiç begenmedim jessica alba hoştu,salma hayek fena degildi ama saclarını beğenmedim...
angelina güzeldi bir bütün olarak