18 Ocak 2012 Çarşamba

Kış Kurtarıcısı: Deri Elbiseler

Kış aylarındaki davetlerdeki en büyük sorun, içiniz üşürken, şık olmaya çalışmaktır. “Nasılsa arabayla gideceğiz” diye düşünmek bir yana, insanın içinden ince bir şeyler giymek gelmiyor ama mekanların içinde de pişmemek için çok abartmamak gerekiyor. Tüm bunları yaparken de iyi görünmeniz lazım. Düşünülecek ne kadar çok şey var değil mi?

Tüm bu sorunların hepsini aynı anda çözecek muhteşem trend deri elbiseler son birkaç yıldır, kış aylarında kurtarıcımız oluyorlar. Özellikle bazı düz modelleri, sadece aksesuar değişikliğiyle, sizi gündüzden geceye taşıyabilir. Klasik siyahlar her zaman risksiz şık, aynı zamanda da incecik görünmenizi sağlıyorlar. Birçok celebrity’nin light davetlerde de tercih ettiği bu elbiseleri bootie’ler ya da cut out topuklularla tamamladığını görüyoruz.


Ben çok cesurum, garantici değilim derseniz renkli olanları deneyin derim. Hem çok sevimliler, hem de çok şık duruyorlar. Özellikle kaliteli bir derisi varsa, yumuşacık görünür ve hareketli olurlar. Gündüz çok rahat kullanabilirsiniz. Akşam yemeklerinde ya da başka eventlerde de yarı yolda bırakmazlar. Özellikle camel, taba ve kırmızı gibi sıcak tonlardakiler çok gündemde.


Şimdi hem Jennifer Lopez hem de Jennifer Hudson’ın giydiği Chloe bej deri elbiseye geçelim. Ben JLo’yu daha çok beğendim. Saç rengine de çok yakışmış elbisenin tonu. Elbisenin boynundaki detaylar, derisinin yumuşaklığının eteğin kesimine uyumuna bayıldım. Jennifer Hudson’ın ayakkabılarını göremedim ama JLO’nun abartılı leoparları da tam kendi kişiliğine uymuş (her ne kadar ben olsam onu tercih etmeyecek olsam da…)

8 yorum:

selinsecen.com dedi ki...

Haftasonu bir düğüne gittim. Dışarısı eksilerdeydi. İçerisi de muhteşem sayılmaz, aman aman bir ısıtma sistemi de yok. Zaten adamların doğalgazı bile yok o kış şartlarına rağmen.

Kadınların çoğu saten, sırtı ya da omzu açık elbiseler giymiş; bir de altına topuklu açık ayakkabılarını geçirivermişlerdi. Bense hiç umursamadan yüksek belli yünlü etek, ipek gömlek ve kaşmir kazak giydim. Altına da çizme. Düğüne gelmiş gibi görünmeyebilirim ama kadınlara baktıkça benim içim üşüdü. Öyle giyinmeme rağmen, o soğukta dondum. Onlar kesin hasta olmuştur. Ben, bunu anlayamıyorum işte. Yünlülerin içinde de şık görünebilirsiniz. Şık olmak uğruna donmayı makul bulamıyorum.

Adsız dedi ki...

Selamlar :) deri gercekten kurtarici elbise daha iddiali olsa da ben biraz daha mini deri etekciyim :) opak coraplarla da cok guzel kombinleniyor deri ceket zaten olmazsa olmaz sevgiler :) ipek

Didem Antebi dedi ki...

sevgili bir kadin,bende bazen senin anlattiğin kadinlar durumuna düşüyorum fakat düğüne giderken veya bir geceye ortama göre giyinmemiz gerekiyor hatta bazen özellikle dresscode verilir yani ne giymeniz gerktğiyle ilgili bilgi.evet kısın seni ürpertmeyecek gece elbisesi bulmak zor ama napalim üstüne güzel bir paltoyla idare edicez artik:))

Didem Antebi dedi ki...

sevgili ipek,evet benimde deri ceketlerim hep hayat kurtarmıştır ve senelerce kullanırım modasi gecmez o yüzden dolabimizda olmasi gereken parcalardan biri bencede

selinsecen.com dedi ki...

Didem hanımcım, siz üşüyünce hastalanmıyorsunuz, sorun yok. Ben azıcık üşüsem yataklara düşüyorum. Fena halde hassas bir bünyem var, böyle durumlarda dresscode'u bile Tylolhot niyetine içebilirim, o derece. Ama üşümeyenlere de gıpta ediyorum.

Didem Antebi dedi ki...

sevgili bir kadin,o zaman cok haklisin yapacak bişey yok göz göre görede hasta olunmaz:(

Adsız dedi ki...

iwf deki siyah kalca kismi somon renkli pantalonunuzu cok begendim. Nereden aldiginizi sorabilir miyim?

Simdiden tesekkurler.

Muge

Didem Antebi dedi ki...

sevgili müge,pantalon stella mccartney istinye park beymenden aldim