23 Şubat 2012 Perşembe

Gucci - 2012 F/W 2012

Bu aralar moda haftaları sarmış dört bir yanımızı ama ben malesef size Style.com gibi her defilenin yorumunu veremeyeceğimi en baştan kabullendim. O yüzden en merak edilen defilelerden ve benim en sevdiğim markaların en sevdiğim modellerinden bahsetmeyi uygun buldum.
İşin aslı şu ki ben de isterdim size yüzlerce defile hakkında en ayrıntılı bilgiyi vereyim ama gelin görün ki istemek yetmiyor bazen. Cidden o motivasyon ve enerjim yok, sadece fotoğraflara bakıp onları sindirmek bile bu kadar zorken bir de onlar hakkında uzun uzun yorum yapmak inanılmaz zor geliyor. Zaten her yerde okuyacaksınız :)))
O zaman Milano'dan en sevdiklerimden biri olan Gucci'den bahsedelim. Frida Giannini ile ilgili en güzel şey çizgisini bozmadan, kullanılabilir ve son derece yaratıcı parçalar sunmaktaki ustalığı. Her sezon baktığınızda Gucci diyebileceğiniz ama kendini tekrar etmeyen parçalardan oluşan koleksiyonlar oluşturabiliyor. Senede iki sezondan dört sezona çıkan hazır giyim sektörü için aslında baya zor bir şeyi başarıyor bu şekilde.


Bu koleksiyonda bir gerçek yüzüme tokat gibi çarptı: Kadife'nin önlenemez yükselişi. Bazılarınız için çok itici ya da zor bir kumaş olabilir ama emin olun önümüzdeki kış bol bol göreceğiz bu materyali. Sadece Gucci defilesinde değil Londra'da Burberry'de de bol bol görmüştük kendisini. Eğer kişisel bir sorununuz varsa kışa kadar halledin derim ben.



Bu uçuşan elbiseler aslında uzun süredir aşina olduğumuz modeller. Transparan detaylarıyla kışı beklemeden yazın da  bol bol kullanacağımız bu modeller vazgeçilmezimiz olacak. Bu arada desenli elbiselerin 2011 Givenchy kış desenleri ve tonlarıyla inanılmaz benzerliği de dikkatlerden kaçmıyor.

Sonuç olarak benim kişisel olarak çok beğendiğim bir koleksiyondu. Siz ne dersiniz?

1 yorum:

Modagrafya dedi ki...

Gucci'den beri şaşırtan bir koleksiyon oldu, böyle karanlık bir renk skalası niye seçildi bilmiyorum bazı parçaları çok klasik buldum ama kadife kıyafetler çok güzel:)