25 Haziran 2012 Pazartesi

Pazartesi Sendromuna Tatil: Schloss Hotel by Karl Lagerfeld

Bu haftaki pazartesi sendromu ilacımız, kendi ismini ve hatta yüzünü bir marka haline getirmeyi başarmış, modanın Napolyon'u Karl Lagerfeld'den geliyor. Kendisi de bir Alman olan Kaiser'in Berlin'deki Schloss Hotel'in 53 odasında imzası var.


Tam bir Alman işi olan otel dışarıdan biraz soğuk görünüyor ama bahçeleri düğün ve davetler için çok şık bir tercih olabilir. Ayrıca otel misafirlerinin de sessiz bir öğleden sonra geçirebilmeleri için davetkar bembeyaz bahçe mobilyalarıyla süslü arka bahçesi, müthiş görünüyor.


İç mekanlarda tabi ki Karl Lagerfeld'in elinin değdiği her şeyde olduğu gibi son derece lüks ve biraz da neoklasik sayılabilecek bir hava hakim. Özellikle koltukların çok rahat görünüyor olması beni cezbetti.


Her odanın birbirinden farklı dizayn edildiği otelde yuvarlak pencereli küçük odalar çok sevimli görünüyor. Ayrıca şamdanların da kale havası verdiği otelde, zamanda yolculuk yapıyor hissine kapılabilirsiniz.


Kadifeler, duvar kağıtları, altın varaklar, klasik tablolar derken klasik ve lüks bir hava veren otel, sırf Karl Lagerfeld'in dokunduğu bir mekan olduğu için bile görülmeye değer.

Hiç yorum yok: