29 Kasım 2012 Perşembe

British Fashion Awards'ta Stella McCartney Geçidi

Daha önce de söylemiştim, kırmızı halı mevsimi açıldı bize de eğlence çıktı diye. MET Gala'larında olanlara kıyaslanınca sönük ve daha sakin kalan British Fashion Awards, Stella Mc Cartney akınına uğradı. Kendisi de ödül alan tasarımcı, eğer kimseyi atlamadıysam, kendisi dahil 6 kişiyi giydirdi.
Bakalım kimler ne giymiş, hangilerine yakışmış, hangileri vasat olmuş...


En kötüler listesinin en başına Stella McCartney'nin kendisini koymak istemezdim ama o tuluma ezelden beridir sinir oluyorum. Kadın figürünü bu kadar bozan ama bunu yaparken maalesef estetik duramayan bir parça bence. Stella'nın makyajı da akmış gibi görünüyor fotoğrafta. Dumanlı göz işini biraz abartmış sanırım. 
Amber Valetta aslında saçıyla, makyajıyla çok hoş ama elbisenin göğüs kısmı beni rahatsız etti. Bu model ne yaparsanız yapın göğüslerinizi sarkık gösterir zaten. Parlak kumaşın bel kısmı da kırışınca çok kalitesiz durmuş. 
Salma Hayek konusuna gelince, aslında her zaman kocaman göğüsleriyle bizi karşı karşıya bırakırdı ama bu kez kapalı bir tercih yapmış. Elbisenin üzerindeki bu kadar uzun püsküller, elbisenin boyu, demode topuzu ve ayakkabıları bir araya gelince bence korkunç olmuş. Eski günlerini arattı bana.


Diğer Stella McCartney'liler de hayatımız boyunca hatırlayacağımız şekilde muhteşem değiller ama yine de yukarıdaki örneklere kıyasladığımızda çok iyiler.

Victoria Pendleton, kesimi çok zor bir elbiseyi çok güzel taşımış. Makyajının sadeliği, saçının basitliği ile de sanki gündüzden geceye geçiş yapmış gibi çabasız ama bir o kadar da şık.
Amber Le Bon ise  bana çok yazlık göründü aslında ama yine de hoş görünüyor. Büyük desenler ve kahverengi gibi zor bir renkle çalışılmış olmasına rağmen elbiseyi kendisine yakıştırmış. Sadece şu mevsimde o ayakkabıları neden seçtiğini anlamadım. Platformsuz, sade, sivri burunlu nude bir ayakkabı da çok şık olabilirmiş.
Gemma Arterton'un iki parça yelek-pantolon takımı tam da Stalla McCartney'nin ruhunu yansıtıyor bence. Hem çok sade, hem de çok kaliteli göründüğü için işçiliği ve kesimi ile dikkat çekiyor. Ama Victoria Pendelton ile pişti olduğu ayakkabıları bu kıyafetin altına olmamış.

Ödül töreninde bu kadar çok Stella Mc Cartney olması çok dikkatimi çekti. İngiliz olmasına rağmen bir tane bile Alexander McQueen, Hussein Chalayan, Mary Katrantzou görmedik. Bu arada Jenny Peckham elbisesi ile Dita Von Teese'in güzelliğini sizinle paylaşmamak haksızlık olurdu.


Hiç yorum yok: