26 Kasım 2012 Pazartesi

Pazartesi Sendromuna Tatil: Villa Le Rose Florence by Salvatore Ferragamo

Daha önce Pazartesi Sendromuna Tatil köşemizde incelediğimiz Portrait Suites Rome ve Hotel Lungarno'dan sonra otel işine iyice dalmış olduğunu bu yazı dizisi sayesinde öğrendiğim Salvatore Ferragamo'dan bir  yapı daha inceleyeceğiz.



Bu kez Salvatore Ferragamo markasına ait olmasına rağmen aslında çok daha eski bir yapı olan ve moda evinin çizgisi yerine hizmet kalitesini yansıtan Vile Le Rose dikkatimi çekti.



Aslında bir otel olduğunu söylemek de haksızlık olur. Yapı 1980'lerde Leonardo ve Betrice Ferragamo tarafından satın alınmış olan bir Ortaçağ köşkü. 15. Yüzyılda inşa edilen bu Medici köşkü, çiftin evi olarak bir süre kullanıldıktan sonra 2003'e kadar süren bir restorasyon ile eski haline geliyor.



Aslında bir otel gibi bol odalı, açık büfe ama tatsız yemeklere sahip, çok gürültülü ve anlamsız kuralları olan bir yer olmaktan çok daha öte. Sadece 5 odası var ve her oda sizi Orta Çağ'da hissettiriyor.



Banyoları ise tamamen bambaşka bir konu. Mermerleri, soft renkleri ve içlerindeki antika koltuklarla görülmeye değer banyolar yapmışlar. Ciddi anlamda odalarından daha çok banyoları sevdim diyebiliriz.



Bahçesi, havuzu ve Balo Salonu ile özellikle eventlere ev sahipliği yapan otel, Ferragamo'nun diğer İtalya otelleri ile de paslaşarak çalışıyor. Yani burada bir event yapıp, çok yakınlarınızla Ville le Rose'da kalıp, diğer misafirlerinizi de diğer Ferragamo otellerinde konaklatırsanız, ekstra indirimlerden yararlanıyorsunuz.

Küçük düğünler ve partiler için çok şık bir seçim olabilir.

Hiç yorum yok: