31 Ekim 2011 Pazartesi

Kolyeler Savaşı


Dünyanın en kolay şeyi sade ama klasik bir kombini çok dikta çekici bir aksesuarla birleştirmektir herhalde. Aslında biraz oryantalist ve genel kanının aksine “more is more” diyen bir milletin kadınları olarak içselleştirmemiz uzun zaman alan “minimalist ama rafine” tarzı o kadar çabuk sahiplendik ki bu kez de herhangi bir risk alamaz olduk.
Risk Almaya Giriş 101 dersinde öğrenilmesi gereken ilk şey aslında çok dikkat çekici bir Balmain elbiseyi taşımak değil, çok sade ve hatta düz sayılabilecek bir Armani elbiseyi hareketlendirmek olmalı. Ya da “Siyah Kombininizle Kırmızı Ayakkabı Giyerken Korkmamak” şeklinde de bir konu ekleyebiliriz.



Sade kıyafetlerinizi hareketlendirmenin bir yolu şuradakiCharlotte Olympia’lar gibi ilgi çekici ayakkabılar giymekken, diğeri de birkaç sezondur podyumda görüp bayıldığımız ama kendimiz almakta tereddüt ettiğimiz “Statement Necklace” ı sahiplenmek olabilir.
Bu kış yine muhteşem örneklerini gördüğümüz bu kolyeler en büyük moda evleri tarafından kaçmir kazaklar, boğazlı trikolar ve beyaz dar kesimli gömleklerle kombinlendiler.




Özellikle baskın maskulen trend ile birlikte müthiş kontrastlar yaratabileceğiniz bu kolyeler üzerinizdeki kıyafetleri de olduğundan daha değerli gösterecektir. Birer yatırım parçası olarak en az 1 adet sahip olunması gereken bu kolyelerden en çok beğendiğinizin değil kıyafetlerinizden en az 5 tanesinin havasını değiştirecek olanın peşinden gitmenizi öneririm. 

3 yorum:

zeys dedi ki...

Resmen her bir kolye sanat eseri gibi...giambattista valli ve lanvini coook begendim..dumduz bir kazagi bile bastan cikarabilir bunlar...blogunu cok begeniyorum ayrica cok faydali bilgiler veriosun :)) yeni sayilir blogun hayirli olsun :)

Didem Antebi dedi ki...

Çok teşekkür ederim @zeys ben de senin blogunu çok beğeniyorum. Umarım her zaman ilgini çekebilecek şeyler yazarım :)

Etel baler dedi ki...

Didemcim eline saglik,muthis bir blog olmus!