23 Kasım 2011 Çarşamba

Ajda Pekkan for Twist

Ajda Pekkan’a bayılırım. Müziğine, tarzına, enerjisine hayranım. Kendisini yeniden yaratmak konusunda üstüne yok bence. Kadının gücünü temsil eder benim gözümde. Bazen (hatta sıklıkla) yanlış moda tercihleri bile olsa, üstündekini en güzel şekilde taşımayı bilir.
Twist de biliyorsunuz İpekyol grubunun “GENÇ” line’ı. Ajda Pekkan ile ikinci sezonlarındalar şu anda ve birlikte kapsül koleksiyon hazırlıyorlar. Benim anlamadığım nokta şu: Neden Twist? Neden İpekyol ya da Machka değil de Twist? Twist daha düşük fiyatlı ve genç olan segment değil mi?
 Bir soru daha var tabi: Madem Twist o zaman neden Ajda? Ajda Pekkan her ne kadar ikon da olsa, çok fazla göz önünda olduğu için, genç neslin çok sevdiği nostaljiyi yaşatamaz. Yaşından dolayı da markanın hedef kitlesine istenilen mesajı veremeyebilir.
Koleksiyon gayet güzel, zaten hep güzel olmuştur İpekyol grubunun koleksiyonları. Tasarımsal olarak herhangi bir hazır giyim markasından beklenmeyecek kadar ileride olmayı başarıyorlar. Kumaş kalitesi de her zaman standart üzerinde.

Yine her zamanki gibi koleksiyon detayları ile farklılaşıyor. Sezon trendlerini yansıtıyor. Biraz rock chic, biraz ‘80’ler, biraz militer ama mutlaka o “fashionable with an edge” hissiyatını alıyorsunuz.
 Ama bu çekimi şimdi Ajda Pekkan değil de genç bir modelin, pop şarkıcısının ya da sosyetik bir güzelin üzerinde düşünün… Daha farklı bir anlam kazandı ve artık daha alınabilir görünüyor değil mi? Bu tarzı benimseyen kişilerin, hayran olma ve kendisini ilişkilendirme ihtimali daha yüksek birisiyle, bu koleksiyon daha da güzel iş yapardı diye düşünüyorum.



8 yorum:

Fikriye Filtresiz dedi ki...

İpekyol biraz daha çalışan kadın klasiği olduğundan tercih edilmemiş olabilir ama gerek fiyatlar gerekse tasarımların özgünlüğü açısından Machka olabilirdi. Erişim açısından da mükemmel olurdu. Örneğin Ankara'da sadece bir Machka mağazası var. "Ajda gibi özgün, pahalı ve ulaşılmaz".. Kitap yazdım sabah sabah:)

http://alisverisdanismani.blogspot.com

QueenRose dedi ki...

Ajda kesinlikle bir idol tabiki ancak,Twist markası ile bende bağdaştıramıyorum.Koleksiyon çok başarılı,reklam&tanıtım anlamında da markaya prestij kattığı kesin.Machka veya İpekyol olsaydı kesinlikle daha güzel olurdu ki İpekyol özellikle son 2-3 senede tamamen değişime uğradı ve sadece iş kadınlarına yönelik değil,artık birçok renkli ve trendy ürün de yaratıyor.
Örneğin Adil Işık-Özge Ulusoy gibi,daha önce Adil Işık'a hiç girmezken,şimdi Özge'nin üzerinde renkli bol paça bir pantolon gördüğünde acaba ADL mi diye düşünüyorum..

Didem Antebi dedi ki...

Sevgili Alışverişdanışmanı, İpekyol da Machka da Twist'ten iyi olurdu. twist çok fazla genç ve ulaşılabilir olanı.
Sevgili Ecegül,aynen söylediğin gibi kampanya, koleksiyon, Ajdanın kendisine filan hiç lafım yok.sadece kan uyuşmamış gibi markayla.

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Bu koleksiyon bir öncekinden daha başarılı olmuş bana göre.Ama fiyatların bu kadar uçuk olması çok mu gerekliydi? Anlıyorum Ajda Pekkan tasarımları öyle herkesde olmasın diye bu kadar yüksek tutulmuş ama sonuçta çok benzer parçalar rakip mağazalrda çok dah auygun fiyata da var yani.

Ben de bununla ilgili bir post yapmıştım daha önce.Koleksiyondan bazı parçalar online olarak blogta bahsi geçen adresde:

http://papis-style.blogspot.com/2011/11/bir-haberim-var-ajda-pekkan-for-twist.html

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Vee yıllardır o kadar çok İpekyol, Machka ve Twist alırım ki.Tarz olarak kendime yakın çizgileri var ve dediğin gibi Sevgili Didem kumaş kalitesi çok doyurucu. Yıllar önce aldığım klasik bir palto, ceket v.s. gibi ürünleri hala kullanıyorum.Ne modası geçti ne de bir deformasyon oldu.

Didem Antebi dedi ki...

sevgili papiş,aslinda fiyatlarin biraz pahali olmasini anlayabiliyorum ama keske machka veya ipekyola bu parayi veriyor olsaydik twist daha genc ve daha ekonomik olmasi gereken bir marka bencede.bu arada gemişte ipekyola cok yakin bir firmada senelerce çaliştiğim için biliyorumki,kumaşlarini hep iyi firmalardan alirlar gercekten bu konuya özen gösterirler özellikle dediğin gibi palto,ceket,pantalonlarda kalitesi iyidir.

selinsecen.com dedi ki...

Çok sevdiğim bir ceket var, Machka'nın kış sezonundan. Onu alıp da kombin yapmış birini bulabilir miyim derken bu yazıya rastgeldim tekrar. Aklımda bir soru vardı, kumaş kalitesiyle ilgilenen birini bulunca sormadan geçemeyeceğim. :)

İpekyol'un 10 yıldır müşterisiyim. Severim de, beğenirim de, kaliteli de bulurum. Fakat özellikle bu yıl kumaşlarında çok ciddi bir bozulma var. Her şey polyester ve türevleri. Aynı modeli Machka'da ipek kumaşa uygularken, İpekyol'da o gömlek polyester. Plastikten nefret eden biri olarak İpekyol'dan soğudum vallahi. Bu değişimi siz de gözlemlediniz mi?

Didem Antebi dedi ki...

sevgili bir kadin,malesef bu degişim bütün markalarda var çünkü tekstil artik cok zorlaştı maliyetler kurtarmiyor bu yüzden üreticilerde ucuz malzemeye yöneliyor bizde imalatci oldugumuz için biliyorum büyük markalar bile o kadar ölü fiyatlar veriyolar ki imalatcılara napalim bizde malzemeyi ucuzlaştırma yöntemine bas vuruyoruz artık tekstilde kar etmek cok zor inan