24 Ocak 2012 Salı

2012 İlkbahar/ Yaz Haute Couture Yıldızlarım

Her sene ara  sezonlarla birlikte o kadar çok defile görüyoruz ki artık moda haftaları heyecanını yitirmeye başladı. Ama her sene iki kez, modanın sanata ve zanaatkarlığa en çok yaklaştığı moda haftaları olan Haute Couture haftalarında gözlerimiz bayram ediyor.

Bu sene de 2012 İlkbahar Yaz Haute Couture haftasından en beğendiklerimi sizinle paylaşmak istedim. Versace koleksiyonundaki bu modeller bana geçen sezonun Givenchy Haute Couture koleksiyonundaki yarı transparanlar, mimari formlar ve romantik renkleri hatırlattı. Hatta Oscar törenlerinde Cate Blanchett o koleksiyondan bir parça giymişti ve inanılmaz şık olmuştu. Versace’den seçtiğim bu parçalar da iddialı ama aynı zamanda klasik olmayı başarmaları, işçiliklerindeki ince detayları ve kesimlerindeki ustalık sayesinde favorilerim arasına girdiler.

Çok fazla model beğendiğime şaşırdığım markalardan biri Dior oldu. Galliano zamanında biliyorsunuz ki karnavala benzeyen defilelerini bir sahne sanatı olarak izlemek her ne kadar muhteşem olsa da kıyafetleri kullanılabilirlik açısından değerlendirdiğinizde biraz kafanız karışıyordu. Bill Gaytten 16 yıllık Galliano kültürünü tamamen kenara atmamış ama fonksiyonellik göz önünde bulundurulduğunda kişisel olarak bana daha çok hitap eden bir koleksiyon olmuş. İki parçalı, daha “günlük” sayılabilecek takımları ve orta boy kalem eteklerin retro havasına bayıldım. Jackie Kennedy’nin lady ruhunu yaşatan bu modeller hem evladiyelik, hem de çok kullanışlı.

Kokteyl elbiseleri ise detaylarıyla bir harika. Kesimler ne kadar klasik de olsa yapılan küçük dokunuşlarla Dior evinin adına yakışır bir sonuç ortaya çıkarmış Gaytten.

Bu iki siyah tuvalet de hem modern hem klasik olması sebebiyle zamansız görünüyor. Özellikle soldakinin transparan eteğine hayran oldum.

Sizin Haute Couture yıldızınız kimdi bu sene?

5 yorum:

ülkü dedi ki...

Oh bee... Christian Dior sonunda özüne dönmüş. özellikle iki parçalı kıyafetlerde new look esintileri var. çok hoşuma gitti.

Adsız dedi ki...

c.dior siyah tuvaletler bir harika didem hanım.zevkinize bayılıyorum

Adsız dedi ki...

Blogunuz süper. Sadece içerik değil, yazı diliniz de yerli bloglarda arayıp da bulamadığımız ince espri unsuruna sahip. Tebrikler.

apollo boy dedi ki...

merhaba, mail adresinizi rica edebilir miyim sizden ?

Adsız dedi ki...

giambattista valli...benim için muhteşem ötesidi kraldır bence bu konuda ama ben klasik olan elie saab defilesiin beklilyorum heyecanla bakalım..