7 Aralık 2012 Cuma

Damien Hirst ve Olsen'lerden Sanatsal Çanta

Damien Hirst, sanatın artık sanatçıdan ayrı bir şekilde değerlendirilebilmesinin mümkünatsızlığını kanıtlayan bir karakter. Bizden bir örnek vermek gerekirse, Haluk Akakçe gibi, sanatçı olarak kendisi de bir sanat eseri gibi eşsiz davranıyor. Pırlantalarla süslü kuru kafasını unutmak mümkün değildi mesela...

Şimdi de Olsen ikizleri ile beraber yaptığı projesinde, reçete ile satılan hapların da üzerinde olduğu çanta dahil olmak üzere, 6 adet, eski görünümlü sırt çantası tasarlamış. Çantlar 55.000 $ ve evet fazladan sıfır okumuyorsunuz, yazıyla elli beş bin :) GElirin bir kısmı Unicef'e gidecekmiş ama en azından güzel olsalar demekten kendimi alamadım.

Biz Türkler fasonun cennetinde, pazar alışverişinin göbeğinde yaşıyoruz ve belki de Olsen'lere cool gelen bu eski çantaların, özellikle de renkli puantiyeleri olanların çok benzerlerine her yerde, 15-20 TL'ye karşılaşıyoruz. Yani sonuç olarak belki projenin de belirttiği gibi "the product as art" iyi olabilir ama "art as the product" bence o kadar da iyi değil.

Ürünlerin yakından görüntüleri için aşağıdaki videoya bir göz atabilirsiniz:


1 yorum:

fazılhan dedi ki...

Aslında Krokodil derisi, limited olmaları ve Hirst'in imzası işe girince 55 bin çok da fazla gibi değil sanki. Ha ben beğendim mi? hayır.