13 Mayıs 2013 Pazartesi

Bottega Veneta Resort 2014


Her sene olduğu gibi bu sene de daha yazın geldiğine inanamamışken bir sonraki senenin Resort koleksiyonları ile karşılaştık. New York'ta Resort 2014 koleksiyonunu sunan Bottega Veneta'nın tasarmcısı Tomas Maier, koleksiyonu tamamlamanın ötesine geçen ayakkabıları Fas'ta özel el işçiliği ile yaptırdığını söylüyor.



Koleksiyonun en güzel yanı hem tribal hem de çok modern görünmesi. Boyamalar sanki kabile işi doğal boyalarla yapılmış gibi ama kumaşlar hem organik hem de çok teknolojik bir görünüm sunuyor. Püsküller var ama çiçek çocuklara göre değil, tığ işine benzeyen katların bir araya geldiği kumaşlar ise şehirli kadın için çok uygun.


Diz boyunda ya da biraz daha kısa elbiselerin neredeyse hepsi desenli ama kumaşlar sanki doğada o haliyle bulunuyormuş da üretilmemiş, toplanmış gibi doğan bir baskı ve renklendirmeye sahip.



Bej renk üzerine yapılan baskılarla hareketlenen etek ve şortlar ise inanılmaz rahat ve kullanışlı. Bottega Veneta yine üstün işçilik ve kaliteli materyallerin mükemmel uyumunu sunan bir koleksiyon yapmış.

Hiç yorum yok: