23 Mayıs 2013 Perşembe

Oscar de la Renta Lady'si : Resort 2014

Bundan yüzlerce yıl sonra bir gün, birisi 21. Yüzyıl'da Lady Olmanın El Kitabı adında bir esere imza atarsa kural 1 olarak  "Gardırobunuzu Oscar de la Renta ile doldurun" yazması gerekiyor. Yeni prenses olmuş, halk tabakasından bir kadınsanız ve stiliniz konuşulsun istiyorsanız Oscar de la Renta'ya bir yolculuk ve bum! İşte bütün bloglar bir prensesin anatomisi yazılarında sizden bahsediyor. 


Resort 2014 koleksiyon sunumunda Mr. De La Renta ofise uygun ama herhangi bir insanın herhangi bir ofisine değil mükemmel tasarlanmış ofislerdeki , kusursuz kariyerli kadınların görünümünü de bu tozsuz lekesizlik tablosunu tamamlama amacıyla kullanacağı parçalar tasarlamış.



Tüller, çiçek desenleri ve aplikler, şeker pembeleri ve bejlerin bir  arada olduğu kokteyl elbiseleri ise yaş itibari ile biraz daha gençlere hitap ediyor.

Tuvaletler ise yine kadınsılığı ön plana çıkarma amacıyla tasarlanmış ama hiç birinin dekoltesi abartılmamış Obama'nın verdiği resepsiyona giden sanatçıların Beyaz Saray'a uygun kıyafet ihtiyaçlarını bu koleksiyon giderebilirmiş mesela. Koleksiyonla ilgili tek eleştirim ise sanırım peplumlar. Hacim konusunda bir usta olan Oscar de la Renta'nın peplum kullanmadan da istediği etkiyi yaratabildiğini biliyoruz. Bir önceki sezonun en baskın trendini bir koleksiyonda görünce biraz soğuyorum açıkçası...

Hiç yorum yok: