3 Mayıs 2013 Cuma

Great Gatsby Kırmızı Halısı




 Bu senenin en çok beklenen büyük prodüksiyonlarından biri Baz Luhrmann'ın Great Gatsby uyarlamasıydı. Uzun süre boyunca herkes Leonardo Di Caprio'nun muhteşem Gatsby performansını görmeyi istiyordu. Sonunda premieri yapılan filmin kırmızı halısı da yıldızlar geçidi oldu. Bakalım kimler ne giymiş?


Benim en beğendiğim tuvaletlerden biri Florence Welch'in Miu Miu'su oldu. Başka birisi giyse beğenmeyebilirdim belki ama Florence Welch'in tarzını, nasıl giyindiğini, yaptığı müziği ve geçmişin derinliklerinden çıkıp gelmiş gibi görüntüsünü bu elbiseye yakıştırdım. Elindeki çanta ise büyük falso.


Kariyeri için en doğru adımı atan Carey Mullighan hayatının başrolünü oynadı. Çok şık bir Lanvin ile davete katılmış ama açıkçası kendisinden biraz daha gözterişli bir şeyler beklerdim. Yaşına duruşuna çok yakışan elbisenin bazı yerlerindeki potluklar ve altındaki demode yükseklikte platformlu ayakkabılar ise görüntüyü bozan unsurlar.

Adelaide Clemence A.L.C elbisesi ile çok şeker ve fresh görünüyor. Aksesuarlarının uyumu da güzel ama saç ve makyajdaki özensizlik biraz rahatsız edici. Keşke makyajını biraz daha belirgin yaptırsaydı.


Oscar'lı Jennifer Lawrence siyah bir Viktor & Rolf tercih etmiş. Elbisesi biraz yaşlı işi olmuş ama varla yok arası makyajı çok hoş görünüyor.



Jennifer Morisson herhalde en giymemesi gereken elbiseler arasında bir seçim yapmış ve bu Dolce & Gabbana kazanmış. Renk, kesim, kollar... Her şey Jennifer için yanlış. Ayakkabıları da iyice kabalaştırmış görüntüyü.


Isla Fisher ise bir başka Dolce & Gabbana kurbanı. Bu markanın defilelerde ne kadar muhteşem görünürse görünsün gerçek hayata kusursuz geçirilmesi gerektiğine dikkat etmek lazım. Kendi içinde çok fazla ayrıntı barındıran kıyafetler tasarlayan ikilinin zaman zaman tehlikeli hale gelen parçalarına kesinlikle çok bilinçli gitmeli. Isla Fisher'ın bileklikleri ve çantası tamamen yanlış seçim. Saçlarını da yukarıya doğru artan çiçeklerin üzerine bırakmak yerine keşke ensesinde bol bir topuz yaptırsaymış.


Anna Wintour'u eleştirmek herhalde hiç bir faniye düşmez. Ama o Chanel Couture elbisenin altındaki ayakkabılar....


Beyler ise çok şıklar. Zaten onların işi çok daha kolay. Leonardo Di Caprio Prada, Jay-Z Tom Ford, Tobey Maquire ise Saint Laurent Paris tercih etmiş.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yanilmiyorsam Wintour'un ayakabilari Manolo Blahnik ve kendisinde ayni model ve renkten onlarca var. Kiyafetlerini surekli degistirdigi halde, ayni ayakkabiyi bikmadan giymesi hos ve ilginc. Ayni renkli tasli kolyelerini her kiyafetine takmasi gibi.

Didem Antebi dedi ki...

Biliyorum, saçı gibi alameti farikası bu ayakkabılar da... Ama yine de artık çok sıkıldım sanırım bu modeli görmekten.