24 Mayıs 2013 Cuma

CANNES'da Bir Festival Şakası


Türkçe'ye tam çevirisini malesef bilemediğim için İngilizce terimi ile anlatmak zorunda kalacağım ama "attention whore"luğun bu kadarı olur. Cannes Kırmızı Halı'sı Fransız havasının verdiği bir zerafet ile mutlu mesut devam ederken kim olduğunu bile kimsenin bilmediği bir kadın, üzerinde kurabiye kutularından yapılmış bir elbise ile arz-ı endam etti.

Dikkat çekme isteğinin ve hayatında muhtemelen ilk kez bir kırmızı halıda yürüyecek olmanın verdiği panikle tüm dünyanın şaka malzemesi haline gelecek bir rezilliğe sebep veren bu kişinin ismini bilmememiz daha iyi oldu. Lady Gaga olsa göze batmayacak bu parçayı kim tasarladıysa muhtemelen bir geri dönüşüm projesine destek vermek için moda tasarımcıları ile yapılan bir iş  birliğinin meyvesi olan bu kıyafeti Cannes Kırmızı Halı'sına gönderdiği için kendisi de konuk kadar suçlanmayı hak ediyor.

Reklamın da dikkat çekmenin de iyisi/kötüsü olduğunu gösterir nitelikteki ders kitaplarına girecek bir şey gördük. Umarım başkalarını da görmek zorunda kalmayız.

Hiç yorum yok: