22 Kasım 2011 Salı

Babaanne Kazakları


 Eskiden yılbaşı zamanı en büyük korkumuz, aile büyüklerinden birinin kar desenli kazak hediye edip bizi iki arada bir derece bırakmasıydı. Onu giyip korkunç görünmek mi, yoksa giymeyip sevdiğiniz birini üzmek mi?



 Geçen sene D&G bizi bu dertten kurtardı sağolsun. Her yer kar deseni oldu. Bu sene de kalın, kocaman kazaklar var her yerde ve birçoğu kar desenli. Birçok modacı 2012 kış koleksiyonlarında bu trendi terk etmeyerek, geçmişe dönüş eğilimlerinin devam ettiğini gösterdi. Benim beğendiğim modeller genelde açık renkliler ama koyu renkliler arasından da çok güzelleri çıkıyor. Lacivert ve bordo tonlardakiler yüksek puan alanlar.

 Ben de kendime yaklaşan soğuk havalarda hem rahat hem de şık olabileceğim bir tane aldım. Zara’dan aldığım şu aşağıdaki kazak muhtemelen kışın casual üniformam olacak.

En güzeli de, artık bu chunky kazakları giyebilecek yeni yollar keşfederek, kendimizi bir 80’ler dizisinin yılbaşı özel bölümünden çıkmış gibi göstermemenin yollarını bulmuş olmamız. Ben size artık sokak modasının kutsal kitabı haline gelmiş lookbook.nu’dan birkaç örnekle yalnız bırakayım. Dünyanın her yerinde farklı tarzlara sahip gençlerin bu kazakları nasıl kullandıklarını göstereyim. 



Kat kat giyinmek için bu kocaman kazaklar çok uygun. Zaten en klasik yöntem de bunları üst üste giyindiğinizde kullanmanız. sıcak bir ortamda çıkartıp nefes almanız kolaylaşır hem :)



Çok cool'um derseniz, bir tayt ve botlarla da uzun olan versiyonları tamamlayabilirsiniz. En çabasız şekilde şık görünür kendinizi de yormamış olursunuz.

,
Ama her zaman için bu kalın kazakları incecik kumaşlarla birleştirmek en şık ve zarif etkiyi yaratıyor. Desenleri karıştırmaktan da korkmuyorsanız çok güzel sonuçlar alabilirsiniz. Ama yine de dikkatli olun da Frida Kahlo gibi görünmeyin sonunda. Bunun için de aksesuarı minimumda tutup, ayakkabı ve çantada çok minimal olmanızı ve üzerinizdeki tek bir desenli parçayla, büyük desenli kazağınızın desenini çarpıştırmanızı öneririm. Aksi halde sonuç kötü olabilir. 


8 yorum:

arzkoc dedi ki...

Didem aramıza hoşgeldin:)dün ben de kalın kazaklarla ilgili post yaptım,aynı fotoğrafları kullanmışız:)tayt ve biker botlarla içine de gömlek giyince bu kazaklar güzel durur :)

zeys dedi ki...

Kalin kazaklari cok seviyorumm..sicaciklar hemde cok guzeller.ben en cok moschino olani begendimm.senin zara dan aldigin da cok guzelmis..bir kac tane edinesim var benim de :))

Didem Antebi dedi ki...

merhaba hoşbulduk:)evet baktim şimdi bloguna seninkide cok güzel ellerine sağlik,evet ayni konu benimde dikkatimi cekti son zamanlarda bende hemen edindim birtane zaradan bu kalin kazaklardan:))

Didem Antebi dedi ki...

evet sevgili zeys insan bunlari görünce hemen kar yağsin istiyor,kara kiş gelmeden hemen birtane al sende:)

Mssestee dedi ki...

Bu kazakları ozellikle gömlek ve taytlarla kombinlemek hoş bı görüntü veriyor bence.bende bu kısa girmeden 2tane edindim.ozellikle missselfridge e bakılmalı :)

QueenRose dedi ki...

Kalın kazaklar ve ugg tarzı botlar(daha kibarları tabiki=))kışın en rahatı ve kurtarıcısı..Ben en çok Stella Mc Cartney'i beğendim,ama daha uygun bütçeyle zara,Massimo Dutti alternatifleri de mevcut..En sevdiğim alışveriş mevsimi yılbaşının yaklaştığının müjdesi kesinlikle=))

Didem Antebi dedi ki...

EceGül, asıl yılbaşı sonrasındaki indirim sezonu daha da çok sevilir :)
Bu arada Mssestee, çok haklısın. Gömleklerle layer edilebilirler. Zaten kazak içişnden gömlek yakası göstermek çok moda. Bordo kazak, hardal rengi gömlek benim favorilerim.

ESRA dedi ki...

öncelikle blogger alemine hoş geldin bende henüz çok yeniyim bloglar sayesinde çok güzel insanlar tanıdım... çok sevdim bloggerlığı... blogun çok hoş takibe aldım seni de beklerim;) bol şans çok postlar çok takipçiler dilerim....;)
http://editorist1783.blogspot.com/2011/11/venedik-ne-giydim.html