29 Aralık 2011 Perşembe

Çorabın Evrimi

Paltoların içine tıkılıp kalmaktan nefret ettiğim için kışla ilgili güzel bir şeyler bulmaya çalıştığımda en çok çoraplara ve şuradabahsettiğim eldivenlere yakınlık hissediyorum. Yazın çorap giyemediğimiz için etek boylarında da revizyona gitmek zorunda kalıyoruz. Yoksa oturup kalkarken, eğilirken filan sürekli bir gerginlik sürekli bir frikik korkusu…  Ama opak çorapların çekmecelerden çıkmasıyla beraber kışın bir rahatlık geliyor hepimize. İşin en güzel tarafı ise bu çorapların aslında bir tamamlayıcı olmak zorunda olmayışı. Kombininizin yıldızı olmaya aday çoraplar son yıllarda o kadar arttı ki ben de size bazı seçeneklerden bahsetmek istedim.


Her şey renkli çoraplarla başladı. Uzun zamandır varlar tabi ki ama sadece çocukların ya da Yonca Evcimik’in çorabı olmak zorunda olmadıklarını biz biraz geç anlamıştık. Yine de şu aralar yaşanan desenli çorap çılgınlığının temeli renkli çoraplarla atılmıştı.


Sonra dantelliler ve siyah üzerine desenliler geldi. Bu versiyon biraz daha seksi, biraz daha dikkat çekici olduğu için artık kıyafetlerinizin daha sakin ve minimal olması için uygundu. Dümdüz siyah bir elbise ile bile son derece seksi olabilirdiniz. Ama Sekreter filminden çıkmış gibi görünmemek için de çok abartmadan biraz masumiyet katarsanız kombininiz biraz daha anlam kazanıyordu.




 Yukarıdaki iki trend bir araya geldi ve hem renkli hem desenli çoraplara kavuştuk. Bunların büyük çoğunluğu için çırpı kadar ince bacaklarınız olması gerekiyor. Aksi halde görüntü korkunç olabilir. Bu arada üzerine giydiğiniz kıyafetin de en desensizinden olması gerekiyor. Aksi halde göz yorabilirsiniz.


En son trend de bu jartiyer efektliler. Son derece seksiler ama cidden çok kısa eteklerle giyilmeleri gerekiyor modellerinin görülmesi için. Ya da tam o çizginin başladığı yerin altında bir etekle giyebilirsiniz. O durumda da her hareket ettiğinizde biraz görünecek ve merak uyandıracaktır. Bu jartiyerli modelleri bizim Türk markaları pek fazla yapmadılar ama Asos’ta filan çok çok ucuz fiyatlara bulabilirsiniz.

Siz en çok hangi trendi seviyorsunuz? Klasikçi misiniz yoksa yenilikleri takip ediyor musunuz? Bir de en çok merak ettiğim şu en son Jartiyer efektli olanlardan giyer misiniz?

Görseller: Lookbook.nu

5 yorum:

Itır dedi ki...

jartiyerlileri türkiyede giyersen başına ne geleceğini biliyorsun o yüzden giymiyorsun. türk markaları magandalara malzeme vermemek için bu modelleri yapmamışlar.

Zeynep dedi ki...

en güzelleri siyah üzerine desenli olanlar. pentide süpppper modeller yapıyor. calzedoniadada çok şık modeller bulunuyor. hemde her şeye uyuyorlar.

Eda dedi ki...

Türkiye'de istediğini giyememek çok kötü. Kadınlar bile tuhaf tuhaf bakıyorlar.

zeys dedi ki...

bende cok sevıyorum bu rengarenk corapları,hepsını almak gıymek ıstıyorum :)

http://zeysfashionroom.blogspot.com/

Didem Antebi dedi ki...

evet jartiyerli model türkiyede gercekten yürek ister:) bende pentiden corap aliyorum ama en cok calzedonia'dan aliyorum