12 Aralık 2011 Pazartesi

Kırmızı Ruj, Dost musun Düşman mı?

Biz Türk Kadınları (kendimi de içine katarak söylüyorum) çok fazla risk almayı sevmiyoruz. Neden bilemiyorum ama garantici bir ruhumuz var. Zaten Türkiye şartlarında da çok fazla yaratıcılığa yer yok. En bilinen tasarımcının en bilinen modellerini bir onda görüyorsunuz bir diğerinde. Sonuç: sıkıcı!


Hele makyaj konusunda öyle bir korkutulmuşuz ki, bazen hep aynı makyajla geziyoruz. Aynı pürüzsüz ten, aynı rimel, aynı nude ruj... Ama aslında ruj denildiğinde herkesin ilk aklına gelen renk kırmızıdır. Ve hatta Rouge Fransızca Kırmızı demektir. Daha ne olsun?  Palyaço'ya dönme korkumuz yüzünden bu süper seksi ürünü kullanmakta hep bir tereddüt yaşıyoruz. Ama beyaz tenli kadınlara daha çok yakışan bir renk de yok aslında. 


Her marka en çok kırmızı tonlarına varyant koyuyor. Chanel Allure serisinin kırmızıdan bordoya uzanan tonları benim favorim. Kırmızı rujun en zor rengi ise dördüncü Dior. Turuncuya yakın ve içindeki sarı renk dolayısıyla dişlerinizi olmadığı halde sarı gösterebilir.



Dünyada kırmızı rujla özdeşleşmiş ve bu görüntüsüyle seksi ama kaliteli görünen kadınlar listesinin en başında Marilyn Monroe olması gayet normal :) Ama Monica Bellucci de kırmızı ruju kendisine en yakıştıran kadınlardan. Bu arada yaşından beklenmeyecek bir zerafetle bu zor rengi taşıyan bir diğer kadın da Anne Hathaway bence. Teni şeffaflık derecesinde beyaz olduğu için yakıştırıyorum sanırım. 


Kırmızı ruju Marilyn Monroe'dan sonra en iyi taşıyan kadınsa bence Gwen Stefanie.
Siz ne düşünüyorsunuz. Milletçe esmer bir ırk olmamızdan dolayı mı kaçınıyoruz kırmızıdan? Ya da Türkiye'de kırmızı ruju en güzel taşıyan kadın kim sizce? Ya da yakın zamanda kırmızı ruj faciası yaşayan bir ünlü hatırlıyor musunuz?

13 yorum:

esra tkl dedi ki...

kırmızı ruj sürmek biraz cesaret ister sanırım günlük kullanım için zor bir renk :) kim sürmeli derseniz sarışınlarrr derim :)

Adsız dedi ki...

Hadise'nin bir muzik odulleri torenindeki performansinda kirmizi ruj faciasi yasadigini biliyorum :) Aklima ilk gelen Turkan Soray'a kirmizi rujun cok yakistigi, ayrica ben kryolan kirmizi ruj kullaniyorum hicbir akma,tasma veya boyama yapmadan saatlerce dayaniyor:) sevgiler ipek

Didem Antebi dedi ki...

sevgili ipek,evet hadiseyi bende hatirliyorum kirmizi ruj bütün dişlerine bulaşmişti ve korkunc gözüküyordu o sahneyi bende unutamiyorum hahahahaahah

begum begum huuu dedi ki...

ben çok severim kırmızı ruju ama ya doğru tonu bulamamaktan ya kaşlarımdan ama tam olarak bilemediğim bir nedenden dolayı ben kırmızı ruj sürünce reçel yemiş kız çocuğu gibi oluyorum :( onun için hiç ruj sürmemeyi tercih ediyorum :)

begumyagci.blogspot.com

demet dedi ki...

Bence siren ertana çok yakışıyor kırmızı ruj.Mesela derin mermercinin cilt rengine hiç gitmiyor.

hayriye sefer dedi ki...

kırmızı ruj herkese yakışmaz, elegant durması gerekir, yakışmıyorsa en kaliteli kıyafeti çok güzel bir yüzü bile çok basit gösterebilir.

DENİZ dedi ki...

Kırmızı yerine dudak rengine yakın pembe tonlarını tercih ederim. Kırmızı bir anda 10 yaş yaşlandırıyor insanı

Özge dedi ki...

insanın kendine uygun kırmızıyı bulması seneler alabilir.o sırada da palyaço gibi görünme riskini alamıyoruz heralde.

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Kırmızı ruj aymı zamanda dudakları da ince gösteriyor yani dudağı ince biri (mesela ben:-)) kırmızı ruj sürünce iyice bir yok oluyor, küçülüyor o dudaklar.O yüzden herkes sürmesin.Dudaklarına güvenen, tenine yakışan ise benim içinde sürsün lütfen.Mesela benim için kırmızı ruju hep sürmeli dediğim kadın CHARLIZE THERON'dur.

Unknown dedi ki...

işte benim en muzdarip olduğum konu. çok sevmeme rağmen ne yazık ki köfte dudaklı olduğumdan birde tenime gitmemesinden dolayı kullanamam hiç. sarışın esmer farketmez mutlaka beyaz/pembe tenli kadınlara çok yakışıyor. yaramı deştin didemciğimm :((

Didem Antebi dedi ki...

merhaba herkese,bende biraz kalin dudakli oldugum için çekiniyorum fakat bazen heves edip sürüyorum.Bu arada göz makyajınında hafif olmasina dikkat ediyorum

larelith dedi ki...

bence esmere de sarışına da yakışır kırmızı ama tonunuzu iyi ayarlamalısınız.Kalın dudaklı bir insan olarak yine de sürerim ben hemde gündüz gece hiç çekinmem. ben gwene fazla yakıştıramıyorum kırmızıyı. Bu arada mac'in russian redini tek geçerim kırmızıda bobbi brown brick red rengi esmerlere yakışır şekilde kiremit tonlu. Bence hanımlar denesin kendine yakışan bir kırmızı elbette bulunur.Sonuçta gençken iddialı şeyler daha kolay taşınıyor...

Adsız dedi ki...

Yillarca ben de kalin dudaklarimdan dolayi kirmizi ruj surmeye cesaret edememistim, taa ki uygun rengi bulana kadar. O kadar cok ton var ki bence herkes kendine yakisan bir tonu bulabilir. Mac'in Russian Red'i gibi en kirmizi olmasa da benimkisi Dior Bungee Brown. Saclarim kahverengiyken de rofleliyken de kullanabildigim bir renk. Ve Didem'in dedigi gibi goz makyajini yok denecek kadar az yapiyorum, kalem bile cekmiyorum aydinlik gozler ve maskara.
Mine