2 Mayıs 2012 Çarşamba

Frank O. Gehry for Tiffany's

Sanatın birçok dalına el atan sanatçıların işleri her zaman ilgimi çekiyor. Özellikle de bir alanda isim yapmış birinin, farklı bir disiplinde işler vermesi, onu tanıdığımız sanat dalına yaptığı referansları kovalarken bilmece çözüyormuş gibi hissettiriyor.


Frank O. Gehry binalarıyla ortak bilinçaltımızda yer etmiş ve yüzyılın en önemli mimarlarından biri olarak isminden söz ettirmeyi başarmış bir sanatçı. Tiffany's ise 1980’den beri herhangi bir sanatçı ya da tasarımcı ile kapsül koleksiyon hazırlamazken Gehry için bir istisna yapıyor 2006'da.


Gehry’nin mücevher tasarımları sadece mimari formlarına değil aynı zamanda kullandığı materyallere de gönderme yapıyor. Akışkan formları sayesinde ilk bakışta tam olarak ne olduğunu anlamadığınız bu parçalar birer heykelden farksızlar.

Mücevherin sadece üzerindeki taşın değeri ile ölçülebilir bir değer olmadığını, aslında bir sanat eseri olarak tasarımının da kolayca taklit edilemez bir kıymeti olduğunu bilenler için bulunmaz bir fırsat olan koleksiyonun parçaları mücevher meraklıları kadar modern sanat koleksiyonerlerinin de ilgisini çekiyor. 6 sene önceki bu koleksiyonun parçalarının şu anda el değiştirirken, eskisinden çok daha yüksek fiyatlar telaffuz ediliyor. 

1 yorum:

Kibele Demirbas dedi ki...

hepsini düz beyaz yada siyah bir elbiseyle hayal ettim..yakıştı..gerçekten bunlar sanat eseri
kibelem.blogspot.com