3 Mayıs 2012 Perşembe

Yeni Yetenek: Natalia Grzybowski

Mary Katrantzou’nun önlenemez yükselişi sonrasında mimari formlar ve sanat eserlerine benzeyen baskılar daha da göz ününde artık. Bu baskı ve formları en güzel şekilde kullanan yeni bir modacı keşfettim: Natalia Grzybowski.

Hybrid adlı koleksiyonuyla  2011-2012 Australians in New York Fondation stajyerlik bursu kazanan Natalia Grzybowski, 2012 Yeni Zellanda Dunedin Moda Haftası kapsamında yapılan I-D Emerging Designer yarışmasında ikincilik ödülünü almış.
Biraz fazla teatral gibi görünse de couture şıklığını yansıttığı koleksiyonun kumaşlarını alıp, çerçeveletip duvarınıza assanız kimse yadırgamaz. Hem doğadan hem de teknolojiden eşit derecede ilham alarak bu iki ögeyi çok estetik bir şekilde harmanlıyor.


Özellikle desensiz beyaz modellerinin de Hussein Chalayan’ı hatırlattığını düşünüyorum. Formları ise heykellere yakışır şekilde tasarlanmış. Modanın sanata en çok yaklaştığı noktalardan birinde duruyor Natalia Grzybowski. Umarım doğru kişilerle çalışır ve doğru bir tanıtım kampanyasıyla kendisine daha kolay ulaşmamıza ve daha başka işlerini de görmemize vesile olur.

2 yorum:

fazılhan dedi ki...

Mary Katrantzou gibi bir tasarımcı daha? YAAAŞASIIIIIN! :) desenli koleksiyondan 2.'si dışında ba-yıl-dım! Ceketler hele!! Beyazları çok beğendiğimi söyleyemem... Beğendiğim kısmlar var. Neyse umarım başarılı olur :)

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Bana da tasarımlar Mary Katrantzou'yu hatırlattı . Ama Mary'i pek severim o ayrı:))