8 Mayıs 2012 Salı

MET Costume Institute Gala

Hiç lafı uzatmadan, yılın en önemli moda olaylarından birisi olan MET Costume Institute Gala Kırmızı Halı'sına geçiyorum. Bu sene Schiparelli and Prada: Impossible Conversations sergisinin açılışının kutlandığı galada bir tane Schiparelli pembesi görmemek de çok enteresandı. Hatta çıkan bazı haberler tüm Vogue ekibinin pembe ve tonlarını giyeceği yönündeydi ama uygulamada bir şey göremedik.

Nina Dobrev'i alkışlıyorum. Belki kariyer olarak Vampire Dairies gibi kötü bir dizide ismini duyurması biraz talihsiz ama 23 yaşına rağmen kendisini asla "en kötüler" listelerime eklemedim. Hatta bu kez bu kadar önemli bir eventte Donna Karan Atelier elbisesiyle en şık kendisi olmuş.


Diğer şıkların bir çoğu göz yormayan elbiseleri seçenler olmuş. Risk alıp dikkat çekici bir elbise giyip de başarılı olmuş çok az isim vardı gecede.

Rihanna - Tom Ford
Emily Blunt - Calvin Klein Collection (Saçı ve makyajıyla beraber ikinci favorim)
Hilary Swank - Michael Kors
Jessica Alba - Michael Kors
Rosie Huntington Whiteley - Burberry
Lana Del Ray - Altuzarra


Gecenin isminden belliydi zaten Prada cenneti olacağı. Eva Mendes dışındakilerin hepsini beğendim ama Chloe Sevigny'nin Miu Miu'su da biraz içler acısı olmuş. Yaşına uygun giyinmediğinde başarılı olma ihtimalin neredeyse yok zaten. Diane Kruger ise her zaman olduğu gibi prensesler gibi süzülmüş kırmızı halıda. En şık ise Gwyneth Paltrow. Sırt dekoltesi ve abartısız saçları ile inanılmaz görünüyor.


Bir seri de Givenchy gördük gecede. Gisele Bundchen ve Rooney Mara'nın Givenchy'leri muhteşem görünürken, Beyonce beni giyinmeye küstürdü. Ben Givenchy olsam Beyonce'ye bu kıyafeti satmazdım. Moda evimin adını böyle korkunç bir görüntüye karıştırmaktansa dükkanı kapatır giderdim daha iyi.


Bu son setimiz de anlam veremediklerim diyebiliriz.
Cameron Diaz Stella McCartney elbisesinin içinde artık 20 yaşında olmadığını kabullenmiyor gibi. Hala vüzudu iyi hala güzel ama neden en ufak bir kusuzu bu kadar belli edecek bir elbise seçmiş anlayamadım.
Sarah Jessica Parker 50 yaşına yaklaşmış durumda ve hala çiçekli Valentino elbise içinde güzel görünebileceğini düşünüyorsa bizim Sex and the City'de hayran olduğumuz bambaşka bir kadınmış.
Florence Welch de aslında Lady Gaga gibi kıyafetiyle eleştirilecek bir kadın değil ama daha önce şurada da söylediğim gibi Alexander McQueen'in bu koleksiyonundan bir şey giymek için biraz deli olmak lazım.
Leighton Meester ise Marchesa elbisesine bakmamı bile engelleyen turuncu suratıyla beni endişelendirdi. Gencecik kız bu kadar önemli bir galaya neden suratına portakal suyu dökülmüş gibi gelir ki?

Bu arada galadaki tüm kırmızı halı fotoğraflarını görebilmek için Facebook sayfamı ziyaret edebilirsiniz.

Fotoğraflar: Just Jared

4 yorum:

Burcu A. dedi ki...

Leighton Meestera yaptığınız yoruma hala gülüyorum Didem Hanım.Gerçekten neden yüzü o renkte anlamadım ben de.Makyaj hatası mı yoksa solaryum faciası mı acaba.

Adsız dedi ki...

Allah Beyonceye akıl fikir versin. Doğum yaptım ama hala seksi olabilirim demek isterken balinaya benzemiş.

Trendydolap dedi ki...

hahahaha koptum yaa ne güzel yorumlamışssın hepsine katılıyorumm:) sevgiler...

fazılhan dedi ki...

Bu en sevdiğim ve bence yılın en önemli olayı :) Beyonce'nin Givenchy'sine katılıyorum. Riccardo nasıl yaptı bunu? :/