17 Eylül 2012 Pazartesi

Pazartesi Sendromuna Tatil: Hotel Bellechasse by Christian Lacroix

Moda evinin neden battığını artık daha iyi anladığım Christian Lacroix, ikinci kez Pazartesi Sendromuna Tatil köşemize konuk oluyor. Daha önce, yine Paris'te bulunan Hotel du Petit Moulin gözüme takılmıştı. Şimdi de yine çok şirin bir otel olan Hotel Bellechasse'i inceleyeceğiz.


Öncelikle Lacroix gibi bir couture, işleme ve desen ustasından minimal bir alan tasarlamasını beklemek en kibar tabirle saflık olur. Bu yüzden Paris'in St Germain bölgesindeki bu küçük otele de girer girmez, kadifeler, brokarlar ve mücevher tonlarıyla küçük çaplı bir zaman yolculuğu yapacaksınız.


37 odalı bu bu otelde de her oda birbirinden farklı olarak tasarlanmış. Ama otelin geneline ters hiç bir oda yok. En desensizi bile bayrak kırmızısı rengine boyanarak şov yapmış denilebilir.


Tipik bir Paris dairesi gibi küçük odalardan oluşan bu otelde duvar süslemeleri çok büyük önem kazanıyor. Bazıları sizi kelebeklerin arasına götürürken diğerleri antik şehirlere yolculuk yapmanıza sebep olabilir. Her gittiğinizde farklı odalarında kalarak her seferinde farklı deneyimler yaşayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: