7 Mayıs 2012 Pazartesi

Pazartesi Sendromuna Tatil: Palazzo Versace Gold Coast


Pazartesi günlerinizi umut dolduran, tatil hayallerinizi ateşleyen köşemiz “Pazartesi Sendromuna Tatil” bu hafta da Avustralya Gold Coast’taki Palazzo Versace ile devam ediyor. Serimizin önceki otelleri MissoniHotel Kuwait ve Armani Hotel Dubai için önceki yazılara göz atabilirsiniz.


Versace kişisel olarak benim çok da bayıldığım, sürekli takip edip genel olarak koleksiyonlarını sevdiğim bir marka değil maalesef. Fazla renkli ve biraz da Rus işi gördüğüm çizgilerini oteline de yansıtmış.

“Palazzo” ismine yakışır şekilde bir saraya benzeyen iç dekorasyonuna tam olarak uymayan daha modern bir mimarisi var ve bu karşıtlık oteli biraz zorlama gösteriyor. Aslında 2000 yılında yani tam 12 yıl önce kapılarını açmış olan otel, kendisinden sonra gelen designer otellerinden biraz daha geride olmasını haklı çıkartıyor. 

Geride dediğime de bakmayın, daha butik ve tam olarak moda evinin çizgilerini yansıtan diğer örneklere göre daha geride ama bir otel olarak son derece lüks ve dikkat çekici.


Odaları saray odalarını aratmayacak nitelikteki Palazzo Versace, Versace renklerini ve desenlerini taşıyan kumaşları saraylara layık tasarımlara sahip mobilyalarla birleştiriyor. Avustralya gibi bir lokasyonda olması da oteli tam bir tatil oteli yapıyor. Gulf ülkelerindeki benzerlerinin aksine çok daha büyük, butiklikten uzak ama yine de bu boyutta süper lüks arayanlar için ideal.



Girişindeki dev avize Milan Kütüphanesinden, getirilmiş bir antika ve girişte bir saraya girdiğinizin ilk hatırlatıcısı da bu avize.  Avustralya gibi bir yerde biraz daha rahat surf yaparak zaman geçirebileceğiniz bir tatil arıyor olabilirsiniz, ama otelden çıkmayacağınız ve iliklerinize kadar şımartılmış hissedebileceğiniz bir yer arıyorsanız, Palazzo Versace Instagram profilinize ekleyebileceğiniz birbirinden güzel fotoğraflara konu olabilecek köşeleriyle sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

1 yorum:

fazılhan dedi ki...

Hiç beğenmedim desem? Bir kere her şeyden önce eski ve bence eski oteller pek hoş şeyler değil yani. Bir de Gianni'nin krocan ruhunu gördüm burada ben.