16 Ocak 2013 Çarşamba

Dior Sen Misin?


Raf Simons'un Dior'a geçmesi ile birlikte ne John Galliano ne de kısa süren Bill Gaytten dönemine benzemeyen yepyeni bir çağ açılmış oldu. Galliano'nun fazla cesur, Gaytten'ın fazla geleneksel çizgilerinin üzerine Raf Simons 2013 İlkbahar Yaz sezonundaki ilk koleksiyonuyla işlerin değişeceğinin sinyallerini vermişti.


2013 İlkbahar Yaz koleksiyonunda da daha az süsleme, daha çok terzilik gösteren Raf Simons 2013 Pre Fall koleksiyonunda da normalde Dior'da çok sık görmeye alışık olmadığımız oversized pantolonlar ve mükemmel bir terzilik eseri olan kusursuz ceketler gösterdi. Ayrıca 2013 Sonbahar Kış erkek koleksiyonlarına da baktığımızda gri, antrasit ve melanj tonlarının hakimiyeti vardı, çok yakın zamanda başlayacak olan Sonbahar Kış Kadın defilelerinde de bu rengi bol bol göreceğiz gibi geliyor. Pre Fall koleksiyonlarında bile bu kadar çok olduğuna göre...


Asimetrik parçalar, üst üste giyilmesine alışık olmadığımız formal kumaşlar, aralarda yüzünü gösteren parlak renkler ve fonksiyonsuz kumaş yığınları ile aslında Margiela'nın dekonstrüktif yaklaşımını bile ucundan andıran parçaları ile Dior Pre Fall 2013 koleksiyonu beklemediğimiz ama gördüğümüze çok sevindiğimiz tasarımlarla dolu.

Hiç yorum yok: