14 Ocak 2013 Pazartesi

Pazartesi Sendromuna Tatil: Missoni Hotel Edinburgh


Geçen sene Pazartesi Sendromuna Tatil dizisinin ilk yazısı, yine bir Missoni oteli olan Missoni Hotel Kuwait olmuştu. Her şey o otelle başladı da diyebiliriz. Şimdi neredeyse 9 ay sonra bu kez Missoni Otellerinin ilki olan Missoni Hotel Edinburgh'tayız. Dışından gri, sıkıcı bir blok gibi görünen otelin kapısından girdiiğniz anda bambaşka bir dünyaya adım atıyorsunuz.


Rengarenk lobisi ve barı Missoni'nin hareketli, desnlerle dolu ve kendisini göstermekten korkmayan vizyonunun bir eseri. Parlak renkler yağmurlu İngiltere'nin karanlığından bir kaçış adeta.


Koridorlarında ve odalarında da her türlü parlak rengi bir arada görebildiğiniz otelin yatak odalarında Missoni'nin imzası haline gelmiş zigzag desenler yastıklarda, yatak örtülerinde ve perdelerde görülüyor.


Otelin banyolarında bile renk ve desen kullanımından kaçınılmamış ama bu kadar cesur elemanın bir arada kullanılmasına rağmen, bir karmaşa yaratmamayı da başarmış tasarımcı.


Detaylarda hareketli, canlı Missoni imzasını mutlaka fark edeceğiniz otel, aynı zamanda Marcel Sandes, Eero Saarinen, Arne Jacobson ve Hans Wegner gibi tasarımcıların da işlerini barındırıyor. Ayrıca her odada Bang & Olufsen TV'ler ve Jacob Jensen telefonlar görmek mümkün.

Edinburgh'a yolunuz düşerse, merkezi konumunu da göz önünde bulundurarak, Missoni Hotel Edinburgh'u da kalınacak yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: