10 Aralık 2011 Cumartesi

Pre-Fall Koleksiyonlarından En Sevdiklerim

Biliyorsunuz bir yaz bir kış koleksiyonu gördüğümüz günler çok geride kaldı. Resort var Pre-Fall var. Tüketim çılgınlığımızla beraber, arz-talep doğrusuna göre moda evleri de senede koleksiyon sayısını dörde çıkarttılar.
2012 Pre-fall koleksiyonlarından en sevdiklerimi sizlerle paylaşmak istedim ben de.

Bazı markalar vardır hava sıcakken daha yakındırlar size, bazıları da kış gelince aklınıza düşmeye başlarlar. Benim için Burberry Sonbahar'ın gelmesi ile beraber daha da önem kazanır. Tabi ki bunda efsanevi Trenchcoat'larının payı çok büyük. Önümzdeki sezon Burberry'nin Chanel'in en sevdiği materyal olan Tüviti, kendi kesimleri ile bir araya getirmesinden mükemmel sonuçlar çıkmış Aksesuarlar çok renkli ve çanta boyutları yine devasa.


 Hazır Chanel demişken, krallara layık bir sofrada, mükemmel bir ambiyansta gerçekleşen Paris-Bombay şovunun ilk yarısını pek beğenmedim. Ama parçalar yüzünden değil. Bombay konseptine uydurmak için fazla çaba harcayıp, bildiğiniz Parisienne parçaların üzerine etnik aksesuarlar eklemesini sevmedim. O detaylar olmadan klasik Chanel şıklığındaki parçalar süperdi. Yukarıdaki mavi elnise davetlerin kraliçesi olacak diyorum. Boy serisinin yeni varyasyonlar kazanan çantaları ise yıkılıyor. Soldaki gri kaban da bence evladiyelik bir parça olabilir.

 Calvin Klein minimalin en güzel örneklerini vermiş yine. Gereksiz abartı ve süsten uzak, kesinlikle her yerde, her zaman ve defalarca kullanılabilir parçalar yapmak konusunda yine üstüne yok. Lady akımına göz kırpan füme ceketine hayran oldum. Çalışan kadınların hayatını kurtarabilir. Ortadaki elbise de basenli kadının dostu kesimiyle kalpleri fethedecek. Trenchcoat da tam bir yatırım parçası.

Micheal Kors son senelerde daha da çok dikkatimi çekiyor. Bu yaz bol bol göreceğimiz bol, önü kısa arkası uzun etek trendinin devam edeceğini düşünerek kesimleri mükemmel mini-maksiler yapmış. Ortadaki beyaz kaban da yine "şimdi al her zaman giy" dediklerinden.
Bilmem fark ettiniz mi ama bu yazıda en çok yatırım parçalarından bahsettim.  Pre-Fall ve Resort koleksiyonlarında daha çok rastlanabiliyor parçalara. Çok ara dönem olduğu için mevsimlik ve daha kullanılabilir parçaları görmek daha da mümkün.

8 yorum:

Sinem dedi ki...

Kors etekler kusursuz.ayrıcada siyah gömlekli kombine bayıldım.çok zevklisiniz didem hanım

Buket Poyraz dedi ki...

Çok hoş bir post olmuş. Bu önü kısa arkası uzun etekleri çok beğeniyorum. Özellikle Jason Wu bu tarzda çok başarılı bence..

www.buketpoyraz.com

sinooooş dedi ki...

Didem hanım merhaba biraz alakasız olacak ama bir şeyi çok merak ediyorum, keyfimoda sitesi niçin daha sık güncellenmiyor yeni ürünlerin eklenmesi o kadar uzuuuuun zaman alıyor ki bilgilenrirseniz çok sevineceğim şimdidem teşekkür ediyorum :)))

Ayla dedi ki...

Chanelin mavi elbisesi hakkındaki yorumuna katılıyorum Didem. Eminim tüm sosyete bu elbise yüzünden pişti olacak.hahahaha

yesim dedi ki...

Burberry bana da sonbaharı hatırlatıyor :)) ben de herzaman senin gibi düşünüyorum; cruise ve pre- fall koleksiyonları en çok alışveriş yaptıgım koleksiyonlar ..

Didem Antebi dedi ki...

sevgili sinem,buket çok teşekkür ederim:)

Didem Antebi dedi ki...

sevgili sinooş sitemiz daha çok yeni bir site piyasadaki sitelerin cogu 4-5 yillik bizde basta bazi sorunlar yasadik teknik konularda fakat üzerinde calişiyoruz bunlari düzeltmek için umarim hersey daha iyi olacak ilgin için teşekkürler

Didem Antebi dedi ki...

sevgili aylacim,evet görücez bakalim heyecanla bekliyorum:)

sevgili yeşim,kesinlikle daha kullanişlilar;)